Články se štítkem: zajímavosti

Zpracovatelé mají oproti řetězcům minimální přirážky

19.06.2015 | Debatu o tom, kdo určuje ceny, v posledních době rozvířila novela zákona o významné tržní síle. Podle obchodníků jejím schválením dojde ke zdražení potravin.

Francouzská ministryně chce zachránit planetu bojkotem Nutelly

19.06.2015 | Společnost Ferrero by podle ministryně měla palmový olej ve svých výrobcích nahradit surovinou šetrnější k životnímu prostředí.

Toužíte ochutnat krajtu či zebru?

18.06.2015 | Chtěli byste ochutnat něco exotického? Třeba krokodýla, žábu anebo krajtu či zebru? Pak máte jedinečnou příležitost na pardubickém Prima FRESH Festivalu, který se bude konat o víkendu 20. a 21. června 2015 na dostihovém závodišti.

Dražší víno není automaticky lepší

09.06.2015 | Hodonínsko na jižní Moravě je krajem vinné révy, vinohrad zde dříve vlastnila téměř každá rodina. Děti se učily od rodičů a pokračovaly v tradici. Dnes se tento trend mění. Práce na vlastním vinohradu je náročná a řada potomků ustupuje od tradic. Václav Kratochvil však patří mezi ty zarputilé a zkušené vinaře.

Dny chleba 2015 znají své vítěze

05.06.2015 | Dne 4. června proběhlo velké klání nejlepších pekařů a pekáren v České republice. Prestižní soutěž Chléb roku, kterou každoročně pořádá Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR v rámci svátku Dny chleba, se konala v pardubickém výstavišti Ideon. Záštitu nad akcí převzal ministr zemědělství Marian Jurečka, který se klání osobně zúčastnil.

Znojemské historické vinobraní bude letos poprvé i v neděli

28.05.2015 | Slavnosti vína se uskuteční od 11. do 13. září, sdělil Jaroslav Chaloupecký z pořádající Znojemské besedy. Návštěvníci tak budou moci více poznat i znojemské památky a zákoutí města.

Startuje sezona českých jahod

28.05.2015 | Sezonu drobného ovoce každoročně zahajuje sklizeň prvních českých jahod. Na jejich sběr pak navazují maliny a ostružiny. Oblíbenost sladkých plodů není překvapivá, jen v obchodech Tesco se za loňský rok prodalo přes 250 tun českých jahod.

Jídelníček ve znamení jing a jang

27.05.2015 | Podle čínské medicíny jsou zdraví a dlouhověkost ovlivněny dispozicí zděděnou po předcích, vitalitou a výsledkem všeho, co se děje kolem nás. Důležité je, jak všechny tyto podněty zpracováváme, jak reagujeme, jak o kondici pečujeme například cvičením, myšlením, stravou.

Marmeládová královna: O cestě na vrchol a zase zpět

26.05.2015 | Mnozí ji titulují jako marmeládovou královnu, po jejích výrobcích touží v královských palácích i luxusních obchodech. Blanka Milfaitová se však rozhodla, že cesta velkopodnikatelky ke štěstí nevede a dala přednost samotě v horách a cestám v obytném autě, ve kterém měsíce putuje po světě a propadá své vášni – přípravě marmelád.

Stav některých restaurací je šokující

25.05.2015 | Otřesné podmínky v některých restauracích šokovaly celou republiku. Od začátku roku byly uzavřeny desítky restaurací, jejichž kuchyně připomínaly spíše skladiště či chlívek než místo, ve kterém by měly být připravovány pokrmy, na kterých si zákazníci pochutnají a nezpůsobí jim zdravotní potíže.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.