Sezonní tipy

13 věcí, bez kterých se letošní Vánoce neobejdete: Jak vybírat kvalitu?

13.11.2019 | Vánoce patří k nejoblíbenějším dnům kalendářního roku. Pokud odoláme předvánoční nákupní a úklidové hysterii, tak budou pro většinu z nás svátky klidu, pohody, radosti a časem setkání s rodinou a přáteli. Pojďme si zrekapitulovat, bez jakých surovin se pravděpodobně při pečení vánočního pečiva neobejdeme a jaké cukrářské triky použít, aby náš čas strávený v kuchyni byl odměněn voňavým, chutným a na pohled krásným cukrovím.

Redakční výběr na listopad: Tipy, kam zajít a co vyzkoušet?

12.11.2019 | Zkoušíme za Vás - restaurace, bary, výrobky i služby. A toto nás zaujalo za poslední měsíc!

Svatomartinská vína seženete už dnes!

08.11.2019 | Vinaři i obchody mohou ode dneška prodávat vína, která pro letošní rok získala známku Svatomartinské. Je to poprvé za 15 let, kdy tuto značku vlastní a propaguje Vinařský fond, kdy je prodej povolen dříve než na svátek svatého Martina, tedy 11. listopadu.

Žádné siřičitany, žádné chemické postřiky: Řeknete ano přírodním vínům?

01.11.2019 | Naturální vína si zaslouženě získávají pozornost nejen sommeliérů a šéfkuchařů, ale také běžné veřejnosti. Jejich úplná definice je však bez existující legislativy poněkud obtížně uchopitelná. Naturální vinaři vína zkrátka vyrábějí trochu jinak než diktují trendy.

Podzimní vzpruha: Hodně zeleniny a vydatné polévky!

14.10.2019 | S příchodem chladných podzimních dní se mění počasí i naše chutě. Přestáváme se poohlížet po lehkých salátech a dostáváme chuť na něco vydatnějšího.

Zvěřinová sezona začala: Jak nekoupit "zajíce v pytli"?

08.10.2019 | Varianty, jak se může dostat zvěřina legální cestou do tržní sítě, jsou v podstatě dvě. První je prostřednictvím tzv. přímého prodeje v malém množství, druhá prostřednictvím zvěřinového závodu. U obou variant musí být zvěřina před uvedením na trh prohlédnuta.

Dobrá zpráva pro milovníky vína: Vína bude dost a čeká nás i vynikající ročník

07.10.2019 | Letošní počasí prospělo kvalitě hroznů a lze tak očekávat vynikající ročník vín. Uvedl to Pavel Pavloušek z Ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně.

Lepší úroda ovoce přinesla více prohřešků při pálení lihovin

03.10.2019 | Celníci v uplynulé pěstitelské sezoně, která začala loni v červenci a skončila letos v červnu, zaznamenali u 2346 pěstitelů ovoce nadlimitní pěstitelskou produkci lihu, došlo tak k možnému skoro dvoumilionovému úniku na dani.

Mussel Week začíná: Máte týden na to ochutnat slávky na "x" způsobů!

23.09.2019 | Slávky po baskicku s chorizem, slávky na avokádu nebo pečené slávky na borovicovém jehličí. Už se vám sbíhají sliny a vaše duše (a žaludek) gastronomického dobrodruha plesá nadšením? Pak si v kalendáři vyznačte týden od 23. do 29. 9., kdy do desítek pražských restaurací přiveze food festival Prague Mussel Week 16 tun prvotřídních slávek z holandského Yerseke.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Listopadové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont