15.04.2021 | Dosavadní nízké teploty nadepsaly otazníky nad rannými výpěstky, které mohou dorůst se zpožděním. Pro pozdější plodiny se zatím neděje žádná katastrofa, tam to příroda zřejmě „dožene“, pokud ovšem bude přiměřená vláha a teplo. Tím, že každý rok je v Česku na jaře jiné počasí, jde pro české pěstitele doslova o drama. K tomu všemu se navíc přidal koronavirus.
12.04.2021 | V souladu s vládním rozvolněním opatření proti covidu-19 se otevřou farmářské trhy, a to na většině obvyklých míst. Jak to bude vypadat v Praze, Opavě nebo třeba v Liberci?
09.04.2021 | Už 80 milionů let obývají naši planetu včely, které dokážou vytvořit blahodárnou lepkavou tekutinu. Ne nadarmo se medu přezdívá „tekuté zlato“ nebo také „lék z přírody“. Působí příznivě na naše zdraví i krásu – a když se ještě smíchá se včelím pylem, vznikne směs s takřka zázračnými účinky...
30.03.2021 | V recyklaci odpadů se Češi rok od roku lepší, pomyslnou Achillovou patou však zůstává bioodpad z domácností. V roce 2019 jsme kompostovali jen necelý 1 milion tun odpadu z celkového množství 37 milionů tun a poměrně velká část kompostovatelného odpadu stále zbytečně končí v koši. Udělejte si s námi jasno v tom, co vše můžeme kompostovat a jak případně zbytky z domácnosti dále využít. Na pravou míru to uvádí Jaroslav Neuman, nákupčí ovoce a zeleniny online supermarketu Košík.cz.
03.03.2021 | Připravte si lahodné pokrmy, které vás naladí na jarní vlnu. Přinášíme recepty a protože se k nim přímo nabízí i báječná vína, přidali jsme i tipy na skleničku, která chutě jídel pozvedne.
26.02.2021 | Ledviny jsou pro život nezbytný párový orgán uložený po obou stranách páteře, tvarem nápadně připomínající fazole. A právě fazole a luštěniny obecně ledvinám významně prospívají a napomáhají jejich správnému fungování.
24.02.2021 | Finger Food, který se dá volně přeložit jako jídlo mezi prsty, je jedno z mála jídle, které si můžete dovolit jíst rukama i na těch nejhonosnějších společenských akcích, aniž byste se provinili stravovací etiketě. Nespornou výhodou jednohubek je i skutečnost, že je díky jejich malé velikosti můžete ochutnat třeba všechny a v ideálním případě nevytvoříte ani žádný nepořádek.
11.12.2020 | Druhá vlna pandemie koronaviru opět vybudila zájem spotřebitelů o potraviny a látky v nich obsažené, které mohou představovat nejlepší možnou obranu vůči nákaze. Jak efektivně posílit imunitu? Zeptali jsme přímo toho nejpovolanějšího, Prof. RNDr. Jana Krejska, CSc, přednosty Ústavu klinické imunologie a alergologie Fakultní nemocnice Hradec Králové.
15.10.2020 | Zatímco ještě před pár lety jsme znali maximálně bramborovou kaši a mrkev se rozvářela a mačkala tak akorát dětem, dnes pyré zažívají boom. A je to dobře. Nejenže obohacují paletu příloh a nechávají vzniknout delikátní kombinace, ale „oprašují“ i tak trochu zapomenuté druhy zeleniny.