Sezonní tipy

Produkce zmrzliny může v ČR letos dosáhnout rekordu

16. 8. 2018 | Výroba zmrzliny v České republice v loňském roce přesáhla 44 milionů litrů, čímž se přiblížila rekordu z roku 2004, kdy se vyrobilo skoro 46 milionů litrů.

Hitem léta na pláži v Plzni je rolovaná zmrzlina

1. 8. 2018 | Hitem horkého léta na nejoblíbenější plzeňské pláži Ostende u Boleveckého rybníka je rolovaná zmrzlina. Připravuje se ze smetanové směsi, čerstvého ovoce či sušenek přímo před zákazníky na speciálním nerezovém stole s deskou podchlazenou na minus 22 stupňů.

Vinné sklepy Valtice mají první hrozny, z nichž vyrobí burčák

30. 7. 2018 | První kilogramy hroznů sklidili dnes pěstitelé na vinicích v Dolních Dunajovicích na Břeclavsku pro Vinné sklepy Valtice. Vinařství z nich vyrábí první letošní burčák, který se podle zákona smí prodávat až v první srpnový den.

Jak z grilování udělat nezapomenutelnou hostinu

25. 7. 2018 | Hezké počasí je jasným poznávacím znamením grilovací sezóny, kterou my Češi tak milujeme. Přinášíme vám pár tipů, jak si tyto oblíbené chvíle s přáteli a rodinou ještě více užít. Z každé večeře se pak snadno stane nezapomenutelná hostina.

Roste obliba růžových vín, vinaři jich vyrobili rekordní množství

11. 7. 2018 | Přes deset procent z celkem 860.000 tun vloni sklizených hroznů v Česku použili vinaři na výrobu růžových vín. Na trh poslali 6,66 milionu litrů vína označeného rosé, v roce 2008 to bylo 1,7 milionu litrů vyrobených ze dvou procent sklizených hroznů. Informoval o tom Vinařský fond.

Letošní počasí přeje i zmrzlinářům,firmy hlásí růst o desítky procent

8. 7. 2018 | Prodeje zmrzliny v loňském roce stouply podle agentury Nielsen o procento na 34,3 milionu litrů. Spotřebitele neodradilo ani zvýšení průměrné ceny za litr o tři procenta na téměř 91 korun.

Pro výrobce nealko nápojů letos začala sezona o měsíc dříve

8. 7. 2018 | Prodeje nealkoholických nápojů letos v květnu dosahovaly podle výrobců rekordních hodnot. Během teplých dní se prodeje zvyšují o desítky procent, počasí je tak jedním z hlavních faktorů, které prodeje ovlivňují.

Majočup, řepo-BQ, aneb podivné chuti letošního léta

28. 6. 2018 | Té zvláštní směsi se už říkalo lecjak. Fritovací omáčka, ruský dresink, holandský sós, omáčka ze zálivu.

Sezona mraženého špenátu vrcholí, firma ho vyrobí 50 tun denně

17. 5. 2018 | V květnu vrcholí sklizeň a zpracování špenátu na mražení. Společnost Agrimex, která je od loňského roku součástí skupiny Hamé, vyrobí ve svém závodu v Panenských Břežanech u Prahy 50 tun mraženého špenátu denně.

Aktuální číslo

v prodeji od 30.7.