Články se štítkem: zajímavosti

Čeští potravináři budou soutěžit o titul Česká chuťovka

21.05.2015 | Odborníci budou letos posedmé vybírat kvalitní potravinářské výrobky v soutěži o značku "Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2015". Předání ocenění v pražském Valdštejnském paláci se uskuteční 22. října. Za šest let existence soutěže značku získalo 282 potravin.

Kouření v restauracích vadí stále více lidem

21.05.2015 | Kouření v restauracích, kavárnách či barech vadí v Česku stále více lidem, ukázal výzkum Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy a agentury Ipsos.

Vydejte se za dobrým jídlem a pitím do Železných hor

21.05.2015 | Regionální producenti, výrobci a řemeslníci spojili své síly a vytvořili Gurmánskou stezku, která vede krásnou přírodou Železných hor.

Denně pohárek vína pro zdraví

20.05.2015 | Ač jsou Češi jako národ tradičně spojováni spíše s pivem, dopřávají si rok od roku více i víno. A se vzrůstající oblibou tohoto moku roste i zájem o informace. Zejména o odrůdách a druzích vín, o jejich kvalitě, účincích na lidské zdraví, ale také třeba o vinařských regionech a konkrétních vinařích.

Na problémy s výživou upozorní Čechy více odborníků

20.05.2015 | Z britského průzkumu vyplynulo, že pokud by se lidé drželi zásad vyvážené stravy, mohli by omezit riziko infarktu a mrtvice o třetinu. Češi překračují doporučovaná množství rizikových živin podobně jako Britové.

Dobrá zpráva pro alergiky na jablka

15.05.2015 | Lidé, kteří trpí alergií na jablka, mohou pít čerstvou šťávu z jablek, která je dostatečně provzdušněná, zjistili vědci z Výzkumného ústavu potravinářského průmyslu.

Soud odmítl snahu ČR prosadit užívání termínu "pomazánkové máslo"

15.05.2015 | Tribunál Soudního dvora EU zamítl žalobu, kterou ČR chtěla zrušit rozhodnutí Evropské komise neuznat české označení "pomazánkové máslo" jako zaručenou tradiční specialitu.

Palec nahoru, palec dolů

13.05.2015 | Falšované sýry, řídké kakao místo horké čokolády, med nečeského původu, ale také kratší putování ovoce a stoupající kvalita farmářských trhů - co se nám líbí a nelíbí ve světě potravin?

"Zachraň jídlo" bude sbírat přebytky v zemědělství

12.05.2015 | Projekt s názvem „Paběrkování“ chystá iniciativa Zachraň jídlo na letní měsíce letošního roku. Smyslem projektu je sbírat plodiny na polích a v sadech, které by zemědělci z různých důvodů neprodali.

V Domažlicích bude expozice historie piva

11.05.2015 | V opravovaném pivovaru v Domažlicích bude do dvou měsíců otevřena expozice historie pivovarnictví, která sahá až do roku 1341.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.