Dny chleba 2015 znají své vítěze

Dny chleba 2015 znají své vítěze

05.06.2015 Redakce

Dne 4. června proběhlo velké klání nejlepších pekařů a pekáren v České republice. Prestižní soutěž Chléb roku, kterou každoročně pořádá Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR v rámci svátku Dny chleba, se konala v pardubickém výstavišti Ideon. Záštitu nad akcí převzal ministr zemědělství Marian Jurečka, který se klání osobně zúčastnil.

Loňský držitel několika ocenění – pekárny Penam vyhrály hned ve dvou kategoriích. Jednou z nich je „Konzumní chléb vynikající kvality", kterým se pyšní chléb z Pekárny Zelená louka. Chléb navázal na loňské prvenství v kategorii a potvrdil tak stálou kvalitu i v letošním roce. Kromě tohoto vítězství získala společnosti PENAM, a.s. ocenění ve zcela nové kategorii „Vynikající chléb bez hranic“ určenou pro speciální druhy chleba, a to se svým vícezrnným chlebem Labužník z pekárny Klimentov.

 „Jsme velmi potěšeni, že se podařilo navázat na naše loňské prvenství v kategorii Konzumní chléb oceněním konzumní chléb vynikající kvality. Je to pro nás velká motivace a určitě budeme pokračovat v úsilí přinášet našim zákazníkům jen to nejlepší pečivo, říká Martin Dolský, manažer marketingu. „Velké poděkovaní patří hlavně všem zaměstnancům, kteří se na výrobcích, které získaly ocenění, denně podílí“, dodává.

Labuznik

Na Dnech chleba se také konala velká výstava dodavatelů pekárenského oboru a odborný seminář zaměřený na moderní technologické postupy a trendy při výrobě pečiva v 21. století. Akce se zúčastnilo téměř 400 potravinářských odborníků a hostů.

Kvalitu chleba hodnotilo v každé kategorii pět zkušených odborníků z pekařského oboru, kteří byli certifikováni nezávislou senzorickou laboratoří VŠCHT Praha. Hodnotí se zejména vzhled, tvar, barva, vůně a chuť výrobků.


Mohlo by vás zajímat

STÍN NAD BUDOUCNOSTÍ OLIVOVÉHO OLEJE: TRANSFORMACE V ODVĚTVÍ

06.05.2024 | Výrobci olivového oleje čelí jednomu z nejsložitějších období v historii. Zpravodajskému serveru CNBC to řekl největší producent olivového oleje na světě, španělská společnost Deoleo. Na vině je změna klimatu, prudký růst cen, vysoké úrokové sazby a vysoká inflace. Odvětví proto podle něj musí projít hlubokou transformací.

FRANCIE HLÁSÍ REKORD: BAGETA JE VĚTŠÍ NEŽ MRAKODRAP

06.05.2024 | Francouzští pekaři v neděli upekli nejdelší bagetu na světě a překonali tak rekord, který dosud v Guinnessově knize rekordů drželi Italové. Bageta, kterou vytvořili na okraji Paříže v obci Suresnes měřila 140,5 metru. Informoval o tom dnes server BBC.

RYZLINK JE ZÁRUKOU SKVĚLÉHO VÍNA: POTVRZENO NA VALTICKÝCH VINNÝCH TRZÍCH

19.04.2024 | Šampionem mezi bílými víny je v 57. ročníku soutěže Valtické vinné trhy Ryzlink vlašský Terroir Pálava 2022, výběr z hroznů z Vinařství Vajbar ze Zaječí na Břeclavsku, mezi červenými víny odborná porota nejvýše hodnotila Cabernet Sauvignon 2021, výběr z hroznů, z Vinařství Garčic z Pavlova na Břeclavsku. Hodnocení více že 700 vzorků z 11 zemí a čtyř světadílů trvalo čtyři dny, o výsledcích dnes informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.