Znojemské historické vinobraní bude letos poprvé i v neděli

Znojemské historické vinobraní bude letos poprvé i v neděli

28.05.2015 ČTK

Slavnosti vína se uskuteční od 11. do 13. září, sdělil Jaroslav Chaloupecký z pořádající Znojemské besedy. Návštěvníci tak budou moci více poznat i znojemské památky a zákoutí města.

Patříte k pravidelným návštěvníkům historického vinobraní ve Znojmě? Pak se letos těšte nejen na páteční a sobotní program, ale i na ten nedělní, který bude dokonce zdarma!

"Spousta lidí po vinobraní ve Znojmě zůstává. Rádi bychom jim nabídli možnost oddechu a poznání města. Odpočinkový odpolední program na Káře doplní aktivity v centru Stará vodárna. Bude možné si zapůjčit loď a vydat se na plavbu po Dyji, lidé se mohou stavit na sklenku vína na Rajskou vinici, na Vlkovu věž, do Louckého kláštera či na Šobes," uvedl ředitel Znojemské besedy František Koudela.

Vstupenky na zbylé dva dny programu můžete zakoupit v předprodeji v Turistickém informačním centru nebo v síti Ticketpro. Čekat vás samozřejmě bude i spousta novinek. "Loni měla premiéru ulička chudiny, letos ji zopakujeme. Novinkou bude vinný trh na Slepičím trhu. Formou pochůzkové degustace budou znojemští vinaři nabízet vína za zvuků cimbálové muziky," uvedl Koudela.
    První historický průvod pak začne v pátek večer za tmy a druhý v sobotu odpoledne. "Letos jsme rozšířili historický program v Hradebním příkopu, kde se konají rytířské turnaje," dodal Koudela. Těšit se můžete na vystoupení kapel Chinaski, Xindl X, J.A.R, Wohnout či houslista Pavel Šporcl se Sporcelain.
    


Mohlo by vás zajímat

ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY! VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15

22.04.2024 | Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli představitelům obou platforem předat své požadavky.

INSPEKCE ODHALILA FAZOLE PLNÉ HERBICIDŮ: "DOBROTU" PRODÁVALO TESCO

17.04.2024 | V sušených fazolích, které prodával řetězec Tesco pod svou privátní značkou, zjistila laboratorní analýza Státní zemědělské a potravinářské inspekce výskyt herbicidu ve čtyřikrát vyšším množství, než povoluje zákon. Šlo o fazole vypěstované v Argentině a nevyhovující šarže měla 1344 balení, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

MRAZY NAPÁCHALY ŠKODY NA VINICÍCH, JDE O MILIONY

22.04.2024 | Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v Česku půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl to prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Vinohrady v Čechách ničil noční mráz o víkendu, část úrody poškodil už v noci na pátek. Vinaři na jihu Moravy proto od minulého týdne pozorně sledují několik předpovědních modelů i vlastní meteostanice, doplnil Chlad.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.