Zdravý životní styl

Nic už se jen tak nevyhodí, chceme být Zero Waste

22.02.2019 | Pokud patříte mezi naše facebookové fanoušky, pravděpodobně vám neunikla anketa, kde jsme zjišťovali, jak velké je povědomí o Zero Waste, tedy žití bez odpadu, a také kolik z vás se o to snaží. Nyní pro vás máme informace, jak pokračuje práce vědců, kteří se snaží najít způsob, jak plýtvat co nejméně.

Maso nakažené salmonelou je pod kontrolou!

21.02.2019 | Dovozci musí od dnešního dne veškeré hovězí maso z Polska zkontrolovat v certifikované laboratoři.

I nealko se může zkazit. Tipy pro správné skladování!

20.02.2019 | Nealkoholické nápoje jsou všeobecně považovány za trvanlivé a odolné vůči kažení. Přesto může spotřebitel výjimečně identifikovat v oblíbených nápojích jisté odchylky od běžného stavu.

Trendem je vařit v souladu Zero Waste receptury prababiček, říká šéfkuchař

19.02.2019 | Moderní gastronomie hlásí návrat k tradici. Šéfkuchaři se inspirují ve starých recepturách našich babiček a stejně jako bývalo kdysi zvykem, i dnes už se zase vaří za vzniku co nejméně odpadu, ideálně žádného.

Analýza: Slev na alkohol ubývá a jsou nižší

15.02.2019 | Slev na alkohol ubývá a jsou nižší. Nejvíce slevových akcí v sortimentu alkoholu bylo v závěru loňského roku na víno, které tak vystřídalo v akční nabídce obchodníků pivo. V kategorii tvrdého alkoholu vedla jednoznačně whisky. Průměrná sleva u alkoholických nápojů klesla v meziročně z 29 na 28 procenta a maximální spadla z 60 na 55 procent. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční, která je největším distributorem letáků v ČR.

Nejdou jen na tloušťku aneb Co všechno dělají tuky v těle

11.02.2019 | Tukům se snažíme vyhýbat obloukem, ovšem i ty naše tělo potřebuje. Víte například, že by bez nich nemohla existovat žádná buňka ani náš mozek?

Co je doma, to se počítá: 4 důvody, proč upřednostnit domácí produkci

07.02.2019 | Samozřejmě, že ne všechno je u nás dostupné. V mnoha případech ale existuje k zahraničním produktům řada tuzemských variant, jejichž konzumace nebo použití k přípravě finálních pokrmů je nejen přirozenější, ale také zdravější a často i levnější.

Snídaně je základ, dejte si ji do hodiny po probuzení

07.02.2019 | Zhruba polovina lidí nesnídá. Přitom je to jedna z nejzásadnějších výživových chyb. Snídaně je totiž překvapivě možná nejdůležitější jídlo z celého dne. To, jak budeme produktivní fyzicky i mentálně se odvíjí právě od toho, co svému tělu dodáme a to nejlépe do hodiny od chvíle, kdy otevřeme oči.

V jídelníčku chybí rybí maso: Proč si ho dát třeba hned zítra?

06.02.2019 | Rybí je maso chutné. I přesto se ale v našem jídelníčku objevuje spíše sporadicky. Cizinci u nás dokonce snědí víc kaprů než my sami. Změňte to, obohatíte své všední menu a uděláte něco pro své zdraví.

Únorové číslo CZ TEST je právě v prodeji

O potravinách koluje mnoho mýtů a polopravd. V únorovém čísle Vám proto nabídneme trochu jiný pohled na věc a některé z nich uvedeme na správnou míru.