Recepty

Devadesátileté tajemství Fernetu: Veřejnost zná doposud jen šest bylin ze čtrnácti

26.04.2021 | Počátky bylinného nápoje Fernet Stock sahají až do roku 1927. Za nezaměnitelnou chutí bylinného nápoje stojí tajná receptura, kterou jako poklad z rodinného sejfu vyzdvihl Lionello Stock jakožto reakci za porušení gentlemanské dohody Bernardinem Brancou. Tato zkušenost však mladému Lionellovi přihrála možnost vytvořit proslulý Fernet Stock, který si díky své oblibě drží stále stejnou recepturu a v čisté podobě i legendárním drinku Fernet Stock Bavorák si ho vychutnáváme již více než 90 let.

Znát jen klasickou čočku je škoda, objevte tu červenou

20.04.2021 | Červená čočka je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B6. Škroby obsažené v čočce se díky obsahu vlákniny vstřebávají pomalu a umožňují tak rovnoměrné uvolňování glukózy do krve.

Ještě nikdy se vám nepovedly domácí housky? Tak zkuste tento recept!

14.04.2021 | Nad čerstvé pečivo není, a když je navíc vytažené z domácí trouby, jen se po něm zapráší. Příprava není složitá, těsto nemusíte nechat ani kynout. Není se čeho bát. Pusťte se do přípravy klidně ještě dnes - večeře, za kterou sklidíte úspěch, je zaručena.

Jaro plné svěžesti míří do vaší kuchyně: Tyto recepty budete s láskou dělat i po Velikonocích

02.04.2021 | Velikonoce jsou důležitým křesťanským svátkem, zároveň však také připomínají oslavy začátku jara. Po dlouhém zimním období přichází na pulty obchodů čerstvé ovoce, zelenina i bylinky a máte tak možnost připravit pestrobarevná jídla, která jsou nejen chutná, ale také přitahují pozornost svým lákavým vzhledem. Pusťte proto do své kuchyně nejrůznější odstíny a chutě...

Už jste zkoušeli beránka, se kterým nemusíte do trouby?

31.03.2021 | Zelená k Velikonocům neodmyslitelně patří, co takhle zkusit připravit beránka s práškem matcha? Máme pro vás nepečený recept, který vás bude bavit a přinese příjemnou jarní svěžest do vašeho jídelníčku.

Domácí tagliatelle carbonara? S námi je zvládnete

23.03.2021 | Domácí těstoviny, to není nic složitého. A když je budete navíc dělat podle kuchaře Pavla Berkyho, je to i zárukou toho, že se vám prostě povedou. Na tagliatelle nepotřebujete ani nudlovačku - můžete je klidně "po staru" nakrájet nožem.

Pusťte se do cupcakes! S těmito tipy je zvládnete

08.03.2021 | Nadýchané těsto a jemný, akorát sladký, perfektně vyšlehaný a ochucený krém – spojení, jenž tvoří cupcake snů. Přestože propracovat se k uspokojivému výsledku kolikrát stojí hned několik pokusů, není z toho třeba dělat vědu. Vsaďte na ozkoušené krémy profesionálů a nechvátejte. Perfektní krém si žádá svůj čas.

Nemusí být jen sladké. Zkuste muffiny s medvědím česnekem

18.02.2021 | Máte rádi muffiny - a víte, že je nemusíte dělat jen nasladko? Tyto s medvědím česnekem můžete servírovat jako neotřelou přílohu k pečenému masu!

Tak to jste ještě určitě nezkoušeli aneb Recepty, které osvěží váš jídelníček

16.02.2021 | Rýže je samozřejmě skvělá jako příloha, můžete z ní ale udělat i neotřelý dezert a věřte, že si vás získá. Z cizrny zase nemusíte dělat jen hummus a omezovat se jen na ovesnou kaši je také škoda. Tady jsou tři recepty, které míří mezi stálice vašeho jídelníčku!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont