Články se štítkem: zajímavosti

Vyznávání živé stravy není bez rizik

26.03.2015 | Vitariánství a frutariánství patří k nejvyhraněnějším formám veganství. Omezení se netýkají jen stravy, ale celého životního stylu, a jsou doprovázena meditací a návratem k harmonii.

Ceny nejsou králíci v klobouku

25.03.2015 | Zákon definuje, jakým způsobem musí obchodník o ceně prodávaného zboží informovat, ale teorie se s praxí vždy neshoduje. Na co má spotřebitel v případě pochybných praktik právo?

Lidé při nákupu potravin koukají hlavně na kvalitu

23.03.2015 | Pro sedm z deseti českých spotřebitelů je při výběru potravin důležitější jejich kvalita než cena a téměř dvě třetiny jsou ochotny zaplatit vyšší cenu za potraviny prospěšné pro zdraví. Vyplývá to z průzkumu, jehož výsledky zveřejnila společnost Nielsen.

Mléčná pochoutka zpod peřinky

20.03.2015 | Jste zklamáni nabídkou mléčných výrobků v obchodech a žádný nemá přesně takovou chuť, jakou si pamatujete z dětství nebo z dovolené v Řecku či Francii? Obáváte se, že příprava domácího jogurtu musí být náročná na čas i energii? Ukážeme vám krok za krokem, že opravdu není čeho se bát a přípravu této nejen dětské pochoutky zvládnete i vy.

Med: Sladké pokušení i trpká nástraha

20.03.2015 | Med je na jedné straně lidovým všelékem, na straně druhé jednou z nejčastěji falšovaných komodit na českém trhu. Jaké jsou blahodárné účinky tekutého zlata, jaké mýty s ním máme nejčastěji spojené a pro koho není jeho konzumace vhodná? A co nejčastěji trápí české včelaře, kteří vyznávají poctivou a kvalitní práci?

Co Čech, to kuchař. Alespoň u televize

04.03.2015 | Vysoká kuchařina i levnější pokrmy, které uplácáte na koleni. České televize jsou kulinářských pořadů plné a vaří se od rána do noci. Jejich kvalita je ovšem, stejně jako kulinární um protagonistů, na velmi rozdílné úrovni. Vyplatí se kuchařské pořady sledovat?

Dodržují restaurace pokyny o alergenech?

13.02.2015 | Hygienici v lednu provedli v restauracích, jídelnách, kavárnách a cukrárnách první kontroly od platnosti nařízení informovat o přítomnosti alergenů v pokrmech.Z celkového počtu 1032 kontrol zjistili pochybení ve 130 případech.

Výchova kuchařů v Čechách

12.02.2015 | Velké školy vychovávající budoucí kuchaře, číšníky a adepty dalších gastronomických oborů jsou často terčem kritiky profesionálů. Evelina Wernerová se rozhodla, že půjde cestou opačnou, tedy založením malé školy, která klade důraz na motivaci absolventů.

V Salonu vín bude mít nejvíce vzorků vinař Michlovský

11.02.2015 | Z celkového počtu sta vzorků jich tato firma bude mít 18. Šest vzorků budou mít mezi elitou Vinné Sklepy Valtice, Patria Kobylí a Rodinné vinařství Košut. Vyplývá to z informací, které zveřejnili organizátoři.

Jaký food blog je nejlepší?

10.02.2015 | FOOD BLOG ROKU 2014 je druhý ročník soutěže o nejlepší český kulinární blog. Food blogy oslovují každý den deseti tisíce lidí a určují, co třeba budou zrovna večeřet.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.