Zaujalo nás

Sklárny nestíhají, poptávka po skle je příliš vysoká

25.03.2019 | Poptávka po obalovém skle je v současnosti v celé Evropě tak vysoká, že čeští výrobci nejsou schopni uspokojit poptávku, přestože jejich kapacity jsou vytížené na maximum.

Dnes mají končit plošné kontroly hovězího z Polska, polská strana zatím ale písemně nedoručila záruky

25.03.2019 | Česko dnes možná zruší opatření, podle kterých musí dovozci hovězího z Polska nechávat maso vyšetřit na své náklady na salmonelu.

Stačilo jedno zranění a zrodila se legenda: Kostka cukru je s námi 175 let

25.03.2019 | Za vynálezce kostkového cukru je považován Jakub Kryštof Rad. Legenda ale praví, že za první kostkou stála spíš jeho žena Juliana. V každém případě - vše se odehrálo v Dačicích.

Veterináři právě kontrolují tržnici SAPA, zaměřují se zejména na maso!

22.03.2019 | Veterináři spolu s policisty a celníky dnes v 9:00 zahájili kontrolu tržnice Sapa v Praze - Libuši. Zaměřují se na prodávané potraviny a kontrolují přijíždějící auta se zbožím.

Sedm potravin, které podporují libido

21.03.2019 | V dávných dobách se věřilo na povzbuzující účinky netopýří krve, prášku z nosorožcova rohu či vývaru z kozích varlat. Dnes už víme, že cesta, jak podpořit libido, je daleko jednodušší. Vzácné poklady totiž najdete dost možná právě teď v lednici.

Gastroturistika po Finsku: Čím láká země tisíce jezer fajnšmekry?

18.03.2019 | Do Finska se sjíždí celý svět a rybářské výpravy už dávno nejsou jediným lákadlem. Opravdoví fajnšmekři si místo lososa totiž rádi dají losa.

Není fastfood jako fastfood, provozovatelé stánků s kebabem a asijských bister mají problémy

15.03.2019 | Je to asi dvě čísla zpět, co jsme vás v tištěném CZ TEST informovali o kvalitě pokrmů ve fastfoodech. A i když jsme doporučovali se v podobných provozech občerstvit jen zřídka, KFC nebo McDonald's jsme nakonec pochválili nejen za snahu zařadit do nabídky zdravější pokrmy, ale i za vysoké hygienické standardy. To se ovšem bohužel nedá říct o každém fastfoodu. Zvlášť v bistrech, kde si můžete dát kebab či rychlou "čínu", se objevují vcelku často prohřešky, které bychom mohli pocítit i zdravotně.

Minipivovary táhnou: Každý týden vznikne jeden nový

14.03.2019 | V příštích deseti letech vznikne každý týden jeden nový minipivovar. Už nyní jich je 440.

Brusel si posvítí na polské maso. Inspektory čeká 10 náročných dní

13.03.2019 | Evropská komise bude na přelomu března a dubna v Polsku zkoumat, jak funguje tamní systém kontroly při výrobě masa.

Březnový CZ TEST je tady!!!

A s ním i souhrn aktuálního dění ze světa potravin! Jsou snad ryby plné toxinů, proč nechat dršťkovou raději v obchodě otrlejším a proč sojové mléko nikdy nenahradí to kravské? Nejen tyto informace najdete objektivně podané jen u nás, a to ve spolupráci s odborníky z Potravinářské komory ČR!