28.08.2019 | Technologie kráčí mílovými kroky kupředu. Roboti operují srdce, získávají lidskou podobu i práva, řídí taxíky. Svět gastronomie rozhodně není pozadu. I tak se ale zdá, že situace, kdyby kuchaři sundávali rondon a přenechali svou práci humanoidnímu kolegovi, je stále ještě sci-fi.
27.08.2019 | Naprostá většina (97 procent) českých spotřebitelů chce, aby se zpřísnily kvalitativní parametry pro prodávané potraviny. Se zpřísněním, i kdyby to znamenalo omezení dovozu levných potravin, souhlasí 91 procent lidí. Ukázal to červnový průzkum veřejného mínění, který dnes na tiskové konferenci zveřejnil ředitel Sdružení českých spotřebitelů (SČS) Viktor Vodička
26.08.2019 | Cibule stojí v obchodech dvojnásobek než loni, o více než polovinu zdražily květák, brambory a zelí. Kromě zeleniny ale spotřebitelé platí více také za vepřové maso, pečivo a těstoviny.
26.08.2019 | Také se vám někdy stává, že polknete zmrzlinu nebo ledovou limonádu a celou hlavou vám projede ostrá bolest? Prezidentka Francouzské společnosti pro studium migrén a bolestí hlavy (SFEMC) neuroložka Anne Ducrosová a doktor neurolog Dominique Valade nyní objasnili, proč se to děje.
23.08.2019 | Uherské Hradiště se připravuje na Slovácké slavnosti vína a otevřených památek, které se uskuteční 7. a 8. září. Půjde již o 17. ročník, akci tradičně navštěvují desetitisíce lidí. Představí se folklorní soubory, vinaři, hudební a taneční tělesa i řemeslníci. Své brány otevřou památky, včetně těch, které jsou v průběhu roku běžně uzavřeny.
23.08.2019 | Veterináři zjistili při mimořádné kontrolní akci bio produktů u jihočeského producenta ekologických vajec zbytky toxického insekticidu DDT. Tento přípravek proti škodlivému hmyzu je už od 70. let zakázán.
20.08.2019 | Popularita podniků, kde se můžete osvěžit skvělou kávou a navíc se pomazlit s desítkami koček, raketově stoupá. Ale je v pořádku mít v kávě nebo dortu trs kočičích chlupů?
20.08.2019 | Návrh ministerstva financí na zavedení tzv. stravenkového paušálu, v rámci kterého by zaměstnanec dostával peníze na stravu přímo, souhlasí sedm z deseti firem bez ohledu na jejich velikost nebo zaměření. Vyplývá to z průzkumu, o kterém dnes informovala v tiskové zprávě Hospodářská komora. Současný systém považuje za vyhovující jen sedm procent účastníků průzkumu. Průzkumu se zúčastnilo 809 firem.
19.08.2019 | Mízy mají vysoký obsah cukrů, díky tomu poskytnou dostatek energie, jako hlavní jídlo nahradí hlavní jídla. Tím, že tělo nezpracovává další potravu, se pak soustředí na zpracovávání zbytků a dochází k hluboké detoxikaci.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.