Zaujalo nás

Veterináři letos zadrželi o třetinu víc potravin z dovozu

22.06.2016 | Veterináři letos zatím zadrželi přes 120 tun potravin z dovozu, meziročně o třetinu více. Převažovalo maso a produkty rybolovu, šlo i o 20 tun mléčných výrobků nebo několik set tisíc vajec.

V Praze dnes vyvrcholí soutěž v míchání nealkoholických nápojů

19.06.2016 | Na Staroměstském náměstí v Praze se dnes v rámci Mattoni Koktejl Festivalu utkají barmani o nejlepší nealkoholický drink roku 2016. Akci doprovodí vystoupení skupin Slza, Mig 21, No Name a zpěvaček Barbory Polákové a Ewy Farné. Na barmanskou show i koncerty je vstupné zdarma.

Malý pivovar v Kanadě pojmenoval pivo po Jágrovi

13.06.2016 | Malý pivovar Block Three v kanadské obci St. Jacobs poctil českou hokejovou hvězdu Jaromíra Jágra, když po něm pojmenoval pivo. Nazval ho Jaromir Czech Jagr.

Znalci vína se včera utkali na Hodonínsku v sekání sektů

12.06.2016 | Osm odborníků se včera v obci Nechory na Hodonínsku utkali v mimořádné vinařské disciplíně, kterou je sekání sektů. Porota hodnotila bezpečnost i originalitu, s jakou jednotliví soutěžící ke speciální disciplíně přistupovali.

Vítězem soutěže Vinařství roku je Zámecké vinařství Bzenec

03.06.2016 | Absolutním vítězem soutěže Vinařství roku 2015 se dnes stalo Zámecké vinařství Bzenec, které kralovalo i v kategorii velkých vinařství. Od veřejnosti dostala společnost přes 5000 hlasů. Soutěž organizuje Svaz vinařů, letos bylo vyhlášení poprvé v Brně.

Hamé čelí hněvu kvůli levnějším konzervám pro Rakušany. Mají však méně masa

02.06.2016 | Potravinářská společnost Hamé čelí hněvu zákazníků. Ten vyvolala fotografie zachycující dvě vepřové konzervy nakoupené v Česku a Rakousku. Produkt pro rakouský trh je podle autora snímku levnější a údajně i kvalitnější. Ve skutečnosti však obsahuje výrazně méně masa a s konzervou koupenou v Česku ho tak nelze podle firmy vůbec srovnávat.

Ministr zemědělství: Na opatření proti suchu půjdou navíc tři miliardy ročně

30.05.2016 | Návrh opatření k omezení následků sucha, který počítá například s obnovou malých rybníků nebo budováním závlahových systémů, dnes schválila vláda. Na opatření proti suchu by měly jít přes tři miliardy ročně.

Vinaři: Loňská úroda hroznů zajistila velmi kvalitní růžová vína

28.05.2016 | Na nádvoří zámku ve Zbirohu na Rokycansku to dnes potvrdili zástupci 19 nejlepších vinařství z Moravy, což byla za osm ročníků slavností těchto vín rekordní účast.

V metropoli dnes začíná akce Praha pije víno, oslaví i Karla IV.

27.05.2016 | V prostorách pražské Novoměstské radnice a přilehlého Karlova náměstí dnes začíná dvoudenní festival Praha pije víno. Letos si připomene 700. výročí narození zakladatele organizovaného vinařství na území dnešního hlavního města, římského císaře a českého krále Karla IV. Festival propaguje autentická, přírodní vína bez aditiv.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.