Zaujalo nás

Výskyt ptačí chřipky v České republice je závažný, ale plně pod kontrolou

10.01.2017 | Agrární komora České republiky společně s Českomoravskou drůbežářskou unií pečlivě monitoruje situaci vyvolanou výskytem ptačí chřipky na území České republiky, lokalizovanou momentálně v pěti ohniscích v drobnochovech na Jižní Moravě a ve Středočeském kraji.

V Itálii zemřel vynálezce kinder vajíček

31.12.2016 | V Itálii ve věku 83 zemřel William Salice, který je považován za vynálezce kinder vajíček (Kinder Surprise), tedy čokoládové pochutiny doplněné uvnitř o hračku.

Hamé zpracovává v Kunovicích zelí tradičním způsobem - šlapáním

23.11.2016 | Potravinářská společnost Hamé ve svém kunovickém závodě zpracovává zelí tradičním způsobem - šlapáním. Kvůli modernizaci prostor letošní sezona začala o něco později než obvykle.

O Zlatý pohár Pivex bude letos soutěžit 40 značek

22.11.2016 | V jubilejním 25. ročníku soutěže o Zlatý pohár Pivex 2017 bude soutěžit 15 pivovarů. Letos přihlásily celkem 40 značek, o pět méně než v loňském roce. Novinářům to dnes řekli pořadatelé.

Nejdůvěryhodnější značky roku 2016 - Češi zůstávají věrní tradici

11.11.2016 | Templářské sklepy Čejkovice, vinařské družstvo, byly oceněny v rámci ankety o nejdůvěryhodnější značky českých spotřebitelů na slavnostním galavečeru, který se uskutečnil ve čtvrtek 10. 11. 2016 v prostorách Pražské křižovatky – kostele sv. Anny. Moderátorem vyhlášení byla moderátorka Jolana Voldánová. Tato anketa zaměřená na spotřebitelskou důvěru patří k nejrozsáhlejší nezávislé akci svého druhu u nás.

Praha už podesáté hostí festival šampaňského

02.11.2016 | Již podesáté hostí Praha festival šampaňského vína Grand Jour de Champagne. Milovníci šumivého nápoje i gastronomických zážitků mohou v rámci akce navštívit prostory barokního Buquoyského paláce v Praze, v němž sídlí francouzské velvyslanectví, prezidentské apartmá hotelu InterContinental či Obecní dům. V hlavním městě potrvá festival do soboty, v Brně se uskuteční 9. listopadu v hotelu International.

Do projektu na propagaci medu se letos zapojí 40 škol

01.11.2016 | Do projektu ministerstva zemědělství na propagaci konzumace medu se letos zapojí 40 mateřských a základních škol. Loni jich bylo v pilotním ročníku pět.

Průzkum: Zavřené obchody nevadí dvěma třetinám lidí

28.10.2016 | Uzavření velkých obchodů o státních svátcích nevadí dvěma třetinám lidí (65 procent). Změnu podporují především ženy, ale také starší lidé, kteří o svátcích téměř nikdy nenakupují. Tři pětiny Čechů šly nakupovat v předstihu. Podle výsledků průzkumu, kterého se zúčastnilo přes tisíc respondentů, o svátcích často nakupuje pouze 14 procent lidí.

Značku Česká chuťovka letos získalo 130 výrobků

21.10.2016 | Značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek "Česká chuťovka 2016" získalo 130 výrobků od 63 producentů. ČTK o tom dnes informovali organizátoři osmého ročníku soutěže. Proti loňsku, kdy o ocenění bojovalo 177 značek od skoro 70 výrobců, se zájem zvedl přibližně o desetinu, uvedl ředitel projektu Josef Sléha.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.