K LANGOŠŮM SÝR PATŘÍ, ALE CO JE JÍM ROVNOU NAPLNIT?

K LANGOŠŮM SÝR PATŘÍ, ALE CO JE JÍM ROVNOU NAPLNIT?

08.11.2023 Jana Čiháková

Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 250 g hladké mouky
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 100 g MILKO Řeckého jogurtu 5%
  • 100 g MILKO Tolštejn sýru 45 %
  • 30 g cukru krupice
  • 30 g másla
  • 5 g sušeného droždí
  • 5 g soli
  • rostlinný olej na smažení

POSTUP:

Do mísy od kuchyňského robotu dejte mouku, jogurt, mléko, změklé máslo, cukr, droždí a sůl. Uhněťte elastické těsto, které se nebude lepit na stěny a poté ho přendejte do čisté mísy. Přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout na teplém místě přibližně 90 minut.

Vykynuté těsto dejte na moukou posypanou pracovní plochu a lehce jej posypte. Opatrně ho párkrát prohněťte abyste z něho vytlačili přebytečný vzduch. Rozdělte ho na 12 stejných dílků o váze kolem 54 g a z každého vyválejte bochánek. Zakryjte je potravinovou fólií a nechte odpočinout 5 - 10 minut. Mezitím si z plátků sýra vykrojte kolečka o průměru 4 - 5 cm.

Z bochánků vytvarujte malé kulaté placičky. Průměr by měl být alespoň o 1 cm větší než kolečka sýra. Na spodní placku dejte do středu sýr a na ní druhou placku. Okraje dobře stlačte a slepte aby sýr při smažení nevytekl. Mini langoše smažte v rozpáleném oleji asi 1 minutu z každé strany aby byly krásně zlatavé. Pokud máte fritézu na smažení, určitě ji u tohto receptu využijte. Olej na smažení by měl mít teplotu mezi 180 - 190 °C.

Langoše po usmažení vyložte na papírovou utěrku aby z nich okapal přebytečný olej. Na závěr langoše potřete prolisovaným česnekem smíchaným s olivovým olejem a solí.


Mohlo by vás zajímat

MISTROVSTVÍ V MÍCHÁNÍ KOKTEJLŮ: PO 11LETECH ZVÍTĚZIL ČECH

06.05.2024 | Mistrem světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink 2024 se dnes v Karlových Varech stal Martin Vogeltanz. Po 11 letech tak zvítězil Čech, a to potřetí v pětadvacetileté historii soutěže. Vybrala ho odborná porota z 19 barmanů z celého světa, kteří postoupili do finále. Kromě titulu mistra světa získal také finanční odměnu 10 000 dolarů (téměř 233 000 Kč). Vítězný koktejl Nature bude také v nabídce Mattoni barů na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary od 28. června do 6. července.

ŠKODA HROZNŮ JEN NA ZOBÁNÍ: TIPY, JAK VÍNO VYUŽÍT PŘI VAŘENÍ

01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.

MRAZY NAPÁCHALY ŠKODY NA VINICÍCH, JDE O MILIONY

22.04.2024 | Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v Česku půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl to prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Vinohrady v Čechách ničil noční mráz o víkendu, část úrody poškodil už v noci na pátek. Vinaři na jihu Moravy proto od minulého týdne pozorně sledují několik předpovědních modelů i vlastní meteostanice, doplnil Chlad.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.