Recepty

Na lehčí vlně: celerové lasagne & plněné taštičky z dýně a květáku

03.11.2020 | Kombinace bílkovin a většího množství sacharidů procesům trávení zrovna nefandí. Zkuste svému zažívání naopak odlehčit. O gurmánský zážitek se nepřipravíte a budete se cítit lépe. Tady jsou dva recepty, které to u nás tento týden vyhrály pro jednoduchost přípravy a fantastickou chuť.

Strašidelně dobré halloweenské drinky

31.10.2020 | Halloween, to nejsou jen dýně a dobroty z nich, patří k němu oslavy a i když ty letošní nebudou bujaré, můžete se doma osvěžit aspoň skvěle namíchaným drinkem. Tady jsou naše tipy.

Svět slaví Halloween, víte ale kde a jak?

30.10.2020 | I když mnoho lidí považuje Halloween za ryze americký svátek, jeho počátky spadají na území Evropy. Byli to totiž Keltové, kteří tak slavili začátek zimy. Samhain, jak se svátek dříve nazýval, obsahoval celou řadu obřadů a zvyklostí a na území Skotska a částečně v Irsku se slaví dodnes.

Spagheti alla Nerano dle neapolského šéfkuchaře Salvatore Iovina

14.10.2020 | Milujete italské jídlo? Vyzkoušejte Spagheti alla Nerano podle toho nejpovolanějšího z nejpovolanějších, neapolského šéfkuchaře Salvatora Iovina, který si otevřel skvělou a opravdovou neapolskou restauraci v Praze v Modřanech!

Vychutnejte si Cavu, samotnou i třeba v míchaném podzimním drinku

05.10.2020 | Ve španělské oblasti Penedès dozrává vinná réva, ze které místní vinaři během podzimu připravují prémiové šumivé víno Cava. Než bude ale možné otevřít lahve z letošní sklizně, bude třeba počkat několik měsíců. V souladu se zakotvenými postupy musí totiž Cava zrát v lahvích tradiční metodou, stejně jako šumivé víno z Champagne, devět a více měsíců.

Dejte si večer chleba (a na něj jednu z těchto svou úžasných pomazánek)

16.09.2020 | Naše babičky připravovaly denně teplý oběd i teplou večeři. Dnes odborníci připouštějí, že jedno teplé jídlo stačí. Když sáhnete po kousku kvalitního žitného chleba, namažete jej zdravou pomazánkou a talíř doplníte čerstvou pokrájenou zeleninou, dopřejete si plnohodnotnou večeři i bez vaření.

Troufáte si na výrobu domácí šunky?

09.09.2020 | Do výroby domácí šunky se v poslední době pouští stále větší počet lidí. Důvodem je zejména jejich zklamání z kvality šunek průmyslově vyráběných a také snaha mít přehled o tom, co přesně konzumuji.

Toto rizoto si zamilujete, p.s: v hlavní roli dýně

08.09.2020 | Dýňová nemusí být jen polévka. Vyzkoušejte toto lahodné rizoto. Jakou použijete dýni, je na vás. My doporučujeme máslovou. Lze ale použít i hokkaidó.

Chléb s máslem je nuda: Velká svačinová inspirace

01.09.2020 | Máme pro vás tipy na rychlé a dobré svačiny. Jsou nápadité a hlavně výživově vyvážené. Zajistí tak dětem dostatek energie potřebné po celý den.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont