Recepty

JEN SE PO NĚM ZAPRÁŠÍ: FAZOLOVÝ BURGER OD MILUŠE MAKO

16.12.2022 | Tento recept není určen jen pro vegany či vegetariány, pochutnají si na něm zaručeně všichni.  Pokud máte více času a chcete si s jídlem opravdu pohrát, určitě si upečte i svoje bulky. Jídlo tím dotáhnete k dokonalosti a každý chuť domácího pečiva zaručeně ocení.

DEJTE SI RÝŽI S KREVETAMI: TIP NA LEHKOU VEČEŘI

02.12.2022 | Víte, že když rýži uvaříte "al dente", snížíte její glykemický index, takže vás zasytí na delší dobu? Když k ní přihodíte pár skvělých krevet, rázem dostanete výživově vydatnou večeři, nebo oběd, po kterých vám nebude těžko.

SALÁT I NA PODZIM? TENTO JE NAPUMPOVANÝ CHUTÍ I VITAMÍNY

07.11.2022 | Tento dokonalý salát vonící podzimem nadchne opravdu všechny, je skvělý samotný, nebo i jako příloha k hlavnímu jídlu. Zemitost a sladkost řepy skvěle kontrastuje s uzenou chutí pepře a kyselostí pečených švestek.

PŘITUHUJE? TATO JÍDLA MAJÍ TEPLO UKRYTÉ V SOBĚ + RECEPTY

27.10.2022 | Vyzrajte na chladné počasí a nechte se inspirovat naším menu, které prohřeje více než horká sprcha. Uvařili jsme totiž z potravin, které mají termický efekt. Užijte si je od snídaně až po sladkou tečku na konec.

OBRAŤTE A POCHUTNEJTE SI: SLANÝ RAJČATOVÝ KOLÁČ

05.10.2022 | Že musí být koláč vždy jen sladký? To přece nemusí být pravda. Tento slaný ze špaldové mouky je lehký a skvěle poslouží jako chutná obměna večeře! Stačí ho jen obrátit a pak už si ho můžete jen vychutnat!

KROKETY JEN Z BRAMBOR? A CO ZKUSIT BROKOLICOVÉ?

29.09.2022 | Bramborové krokety jsou klasika, která potěší. Nemusíte se omezovat ale jen na tento druh zeleniny. Brokolicové krokety vás překvapí svou výtečnou chutí a obsahují i méně kalorií.

MUŠLE LEVNĚJŠÍ NEŽ MASO: DALŠÍ DŮVOD DÁT JIM ŠANCI?

29.09.2022 | Mušle i další mořské plody se na jídelníčku Čechů začínají objevovat stále častěji. Jsou totiž nejen lahodnou delikatesou, ale také zdrojem zdraví prospěšných látek, které z nich právem dělají superpotravinu. Pokud jste dosud mušle nevyzkoušeli, měli byste to napravit. Co v sobě ukrývají a jak si je můžeme připravit v pohodlí domova?

5 KLASIK A JEJICH 5 ALTERNATIV, ANEB - MÁTE NA VÝBĚR!

27.09.2022 | Nutriční peklo, anebo jízda na lehčí vlně? Máte na výběr. Sečetli jsme a podtrhli kalorickou náročnost oblíbených pokrmů a přidali k tomu i alternativy, které nejenže obsahují více živin, ale stačí na jejich zpracování i méně času a energie…

PRVNÍ DOMÁCÍ CHLÉB? VSAĎTE NA TEN KVÁSKOVÝ

12.09.2022 | Chlebů můžete doma upéct nepřeberné množství – od toastového, přes bramborový, klasický žitný až po neobvykle dochucené varianty. Základní rozdíl ovšem tkví v tom, zda jde o chléb kváskový, nebo kvasnicový. Ačkoli mohou být podobné názvy matoucí, oba druhy se od sebe výrazně liší.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202403

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.