Zaujalo nás

Nielsen: Teplé léto loni zvýšilo prodeje zmrzliny

19.04.2018 | V ČR se loni prodalo 34,3 milionu litrů zmrzliny, meziročně o procent víc. Vyšší poptávce přálo teplé léto. Češi za zmrzlinu utratili o čtyři procenta víc, celkem 3,1 miliardy korun.

Evropská komise navrhla zákaz praxe dvojí kvality potravin

12.04.2018 | Evropská komise (EK) dnes vyhověla zemím ze střední a východní části Evropské unie, které už dlouho volaly po zákazu dvojí kvality potravin.

Šampionem vín znojemské vinařské podoblasti je Rulandské bílé

18.03.2018 | Šampionem vín znojemské vinařské podoblasti je Rulandské bílé 2017, výběr z hroznů od vinaře Antonína Salety z Višňového.

Na potravinářské veletrhy Salima v Brně přišlo 20.000 lidí

02.03.2018 | Na brněnské potravinářské veletrhy Salima letos přišlo 20.000 lidí a se sobotou, kdy ještě pokračuje Festival chutí, by to mohlo být podle odhadu pořadatelů 23.000.

Ocenění Zlatá Salima na veletrhu získalo osm výrobků

28.02.2018 | Ocenění Zlatá Salima 2018 na stejnojmenném veletrhu v Brně získalo osm potravinářských výrobků a jeden zástupce technologické části. Do obou sekcí se letos přihlásilo 52 exponátů, uvedly dnes Veletrhy Brno v tiskové zprávě.

Fond odebral sýru z Kroměřížska ocenění Regionální potravina

30.01.2018 | Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) odebral Kozojedskému dvoru z Nítkovic na Kroměřížsku značku Regionální potravina, kterou byl oceněn kravský polotučný sýr Bio Domovina. Důvodem je nižší obsah tuku v sušině, než který byl uváděn na etiketě výrobku.

Potraviny oceněné značkou KLASA byly loni skoro bez vady

18.01.2018 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) loni nezjistila žádné porušení bezpečnostních parametrů u potravin oceněných značkou KLASA a Regionální potravina.

Zahrady Hadriánovy vily vyprodukovaly svůj první olivový olej

30.12.2017 | Zahrady vily římského císaře Hadriána vyprodukovaly svůj první olivový olej. Správce antické památky pod ochranou UNESCO v Tivoli poblíž Říma Andrea Bruciati počítá s dalším rozšířením produkce. Letošních 78 lahví nabízí ke koupi palácové knihkupectví, napsala agentura APA.

Lidé se mohou v Mikulášovicích naučit správně porcovat kapra

18.12.2017 | Naučit se správně porcovat kapra mohou ještě před Štědrým dnem lidé v Mikulášovicích na Děčínsku, kde je muzeum nožířství.

Aktuální číslo

V prodeji od 31. 12.