Zdravý životní styl

Co je doma, to se počítá: 4 důvody, proč upřednostnit domácí produkci

07.02.2019 | Samozřejmě, že ne všechno je u nás dostupné. V mnoha případech ale existuje k zahraničním produktům řada tuzemských variant, jejichž konzumace nebo použití k přípravě finálních pokrmů je nejen přirozenější, ale také zdravější a často i levnější.

Snídaně je základ, dejte si ji do hodiny po probuzení

07.02.2019 | Zhruba polovina lidí nesnídá. Přitom je to jedna z nejzásadnějších výživových chyb. Snídaně je totiž překvapivě možná nejdůležitější jídlo z celého dne. To, jak budeme produktivní fyzicky i mentálně se odvíjí právě od toho, co svému tělu dodáme a to nejlépe do hodiny od chvíle, kdy otevřeme oči.

V jídelníčku chybí rybí maso: Proč si ho dát třeba hned zítra?

06.02.2019 | Rybí je maso chutné. I přesto se ale v našem jídelníčku objevuje spíše sporadicky. Cizinci u nás dokonce snědí víc kaprů než my sami. Změňte to, obohatíte své všední menu a uděláte něco pro své zdraví.

Pozor soutěž: Vyhrajte balíček pro podporu imunity od Himalayo

25.01.2019 | Rakytník tibetský je nedocenitelným pomocníkem při budování imunity, při hojení a regeneraci, kustovnice čínská zase dodá vašemu tělu vitalitu, dlouhověkost a krásu.

Čtvrtina dívek ve věku do 12ti let má zkušenost s alkoholem

23.01.2019 | Podle výsledků mezinárodní Studie o dětech a jejich zdraví (HBSC) v Česku ubývá dětí, které pijí alkohol. Stále jsou ale nad evropským průměrem. První zkušenost s alkoholem před třináctými narozeninami mělo v roce 2002 sedm z deseti českých děvčat a tři čtvrtiny hochů, v roce 2014 to byla necelá čtvrtina dívek a 28 procent chlapců.

Nová studie ukázala, jak důležitou roli hrají fortifikované mléčné produkty ve výživě seniorů

22.01.2019 | Jedním z fenoménů současnosti je prodlužování délky života. Pokročilý věk s sebou ale přináší také fyziologické problémy, které se odvíjí mj. od naší stravy. Proto je velmi důležité, aby byla nutričně a energeticky vyvážená a také v přiměřeném množství. Nedávná studie prokázala, že kvalitu života starších lidí mohou pomoci zlepšit mléčné výrobky obohacené vitamínem D.

Globální oteplování: Prý stačí přestat jíst hovězí a vše se zlepší jako mávnutím kouzelného proutku

21.01.2019 | Každý Čech ročně spořádá okolo 78 kilogramů masa. Zhruba sedminu z tohoto čísla představuje to hovězí. Podle vědců z Oxfordu je však právě konzumace červeného masa příčinou mnoha onemocnění a významně přispívá ke globálnímu oteplování.

Analytici vyčíslili cenu špatné životosprávy: Obliba v cukru stojí miliardy

11.01.2019 | Přes padesát procent dospělých je v Čechách obézních nebo trpí nadváhou. Kromě toho, že vysoká váha snižuje kvalitu života, představuje doslova "bombu" i pro zdravotnické instituce. Podle zprávy, kterou dnes zveřejnili analytici, na její léčbu či léčbu jejích následků padnou miliardy.

Co dá pětileté dítě do košíku, když dostane úkol nakoupit pro rodinu?

07.01.2019 | Děti bereme na nákup běžně. Zkusili jste je ale někdy zapojit do výběru potravin? My jsme zaúkolovali dva předškoláky s tím, že mají udělat nákup pro rodinu a výsledek nás hodně překvapil.

Březnový CZ TEST je tady!!!

A s ním i souhrn aktuálního dění ze světa potravin! Jsou snad ryby plné toxinů, proč nechat dršťkovou raději v obchodě otrlejším a proč sojové mléko nikdy nenahradí to kravské? Nejen tyto informace najdete objektivně podané jen u nás, a to ve spolupráci s odborníky z Potravinářské komory ČR!