Zdravý životní styl

Servíruje se zdraví i pohoda. Jíte tyto potraviny?

05.08.2020 | Psychická rovnováha, kvalitní spánek, pocit únavy... To všechno mohou ovlivnit potraviny, které konzumujete. Nezapomínejte proto, že zdraví i pohoda začínají u jídelního stolu.

Cukrovka není nemoc starých, ale špatně se stravujících lidí

04.08.2020 | V České republice se s cukrovkou léčí téměř 900 000 osob. Rok co rok si svoji diagnózu diabetes mellitus vyslechne 10 000 pacientů a už dávno bohužel neplatí, že jde o nemoc starších lidí. Jak se jí vyvarovat?

Zmrzlina od šmouly nemusí být vždy správná volba

03.08.2020 | Šmoulí „zmrzku“ raději prověřte! Důvod? Ne každá šmoulí zmrzlina je vhodná pro děti. Některé obsahují umělá barviva – brilantní modř E 133 nebo indigon E 132. Tyto zmrzliny mohou způsobovat přecitlivělost a alergie.

Zdravě, rychle, vydatně? Zkuste tyto tipy a užijte si léto plné chutí

30.07.2020 | Pokud se chystáte na výlet nebo strávíte léto na chatě či chalupě, budou se vám hodit tipy na jednoduché pokrmy, které ušetří čas, ale zasytí celou rodinu i přátele. Navíc budou chutnat a prospějí i vašemu zdraví.

Opravdu se dá zhubnout úpravou acidobazické rovnováhy?

29.07.2020 | Acidobazická rovnováha vyjadřuje vyváženost mezi kyselinami a zásadami uvnitř lidského těla a je nutná k udržení homeostázy, tedy stálosti vnitřního prostředí. Ta je nezbytná k existenci a ke správnému fungování lidského těla.

Zdravé jídlo, drahé jídlo? Zhodnotili jsme účtenky dvou figurantů

23.07.2020 | Oblíbeným argumentem příznivců nezdravých jídel je vysoká cena kvalitních potravin. To samozřejmě může být pravda, ale taky nemusí. Zvlášť, pokud spotřebitelé nakupují s rozvahou a mají předem promyšlený plán, což potvrdil i náš malý průzkum.

Grilování nemusí být nutriční zločin: Znáte tyto triky?

21.07.2020 | Při grilování vzniká množství karcinogenních látek, ať již jsou to polycyklické aromatické uhlovodíky (PAU) nebo heterocyklické aminy (HCA), patřící mezi hojně medializované zdravotní strašáky. Dlužno přitom přiznat, že oprávněně. Množství rizikových látek vznikajících při grilování lze ale výrazně omezit, stejně tak jako rizika týkající se konzumace ugrilovaných pokrmů.

Třetina lidí trpí nedostatkem hořčíku. Poznáte, že se to týká i vás?

21.07.2020 | Hořčík nebo také magnesium je důležitým minerálem v našem těle. I přesto jej však třetina Čechů nemá dostatek. Nízkou hladinu hořčíku v těle způsobuje nevyváženost stravy i velké množství stresu. Nedostatek magnesia nás pak trápí například v podobě křečí.

Když superpotraviny zas tak super nejsou...

17.07.2020 | Plody kustovnice čínské, jinak také goji, prý mají magické vlastnosti a ty je řadí do kategorie superfoods. Zažívají boom, o tom žádná. Zaslouží si ale vůbec místo na výsluní? Složitá otázka i pro řadu odborníků...

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont