Zdravý životní styl

Vybírají si vaše děti potraviny podle obalu? Pozor, obrázek je zdravě nenakrmí

06.03.2019 | Usměvaví medvídci, roztančené kravičky, samolepky jako bonus nebo jen velká barevná písmenka. To všechno používají marketingoví specialisté proto, aby v dětech vyvolali touhu po tom koupit některé potraviny. Na kolik jsou ale tyto produkty pro děti vhodné, je otázkou k velké diskusi.

Celá EU by k Polsku měla zaujmout jednotné stanovisko!

05.03.2019 | Ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD) vyzval Evropskou komisi, aby celá unie přijala dočasně vůči Polsku stejná opatření, jako má vůči polskému hovězímu Česká republika. Učinil tak v dopise, kterým zamítavě odpovídal na požadavky komise, aby ČR zrušila povinné kontroly na hovězí maso z Polska na salmonelu. Na dotaz ČTK to dnes sdělil tiskový mluvčí ministerstva Vojtěch Bílý. O situaci má Toman jednat vestředu s eurokomisařem pro zdraví a bezpečnost potravin Vytenisem Andriukaitisem.

Proč jsou Řekové tak zdraví? Tajemství jejich jídelníčku

27.02.2019 | Už samotný život ve starověkém antickém Řecku musel být velmi zdravý. Ví se o mnoha případech, kdy se místní obyvatelé dožili více než osmdesáti let. Řekové už v té době žili podle přesvědčení, že tělesná cvičení, čerstvý vzduch a správná strava jsou základem dobrého zdraví. A tak je tomu doteď.

Nic už se jen tak nevyhodí, chceme být Zero Waste

22.02.2019 | Pokud patříte mezi naše facebookové fanoušky, pravděpodobně vám neunikla anketa, kde jsme zjišťovali, jak velké je povědomí o Zero Waste, tedy žití bez odpadu, a také kolik z vás se o to snaží. Nyní pro vás máme informace, jak pokračuje práce vědců, kteří se snaží najít způsob, jak plýtvat co nejméně.

Maso nakažené salmonelou je pod kontrolou!

21.02.2019 | Dovozci musí od dnešního dne veškeré hovězí maso z Polska zkontrolovat v certifikované laboratoři.

I nealko se může zkazit. Tipy pro správné skladování!

20.02.2019 | Nealkoholické nápoje jsou všeobecně považovány za trvanlivé a odolné vůči kažení. Přesto může spotřebitel výjimečně identifikovat v oblíbených nápojích jisté odchylky od běžného stavu.

Trendem je vařit v souladu Zero Waste receptury prababiček, říká šéfkuchař

19.02.2019 | Moderní gastronomie hlásí návrat k tradici. Šéfkuchaři se inspirují ve starých recepturách našich babiček a stejně jako bývalo kdysi zvykem, i dnes už se zase vaří za vzniku co nejméně odpadu, ideálně žádného.

Analýza: Slev na alkohol ubývá a jsou nižší

15.02.2019 | Slev na alkohol ubývá a jsou nižší. Nejvíce slevových akcí v sortimentu alkoholu bylo v závěru loňského roku na víno, které tak vystřídalo v akční nabídce obchodníků pivo. V kategorii tvrdého alkoholu vedla jednoznačně whisky. Průměrná sleva u alkoholických nápojů klesla v meziročně z 29 na 28 procenta a maximální spadla z 60 na 55 procent. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční, která je největším distributorem letáků v ČR.

Nejdou jen na tloušťku aneb Co všechno dělají tuky v těle

11.02.2019 | Tukům se snažíme vyhýbat obloukem, ovšem i ty naše tělo potřebuje. Víte například, že by bez nich nemohla existovat žádná buňka ani náš mozek?

Březnový CZ TEST je tady!!!

A s ním i souhrn aktuálního dění ze světa potravin! Jsou snad ryby plné toxinů, proč nechat dršťkovou raději v obchodě otrlejším a proč sojové mléko nikdy nenahradí to kravské? Nejen tyto informace najdete objektivně podané jen u nás, a to ve spolupráci s odborníky z Potravinářské komory ČR!