Sezonní tipy

Sezona mraženého špenátu vrcholí, firma ho vyrobí 50 tun denně

17.05.2018 | V květnu vrcholí sklizeň a zpracování špenátu na mražení. Společnost Agrimex, která je od loňského roku součástí skupiny Hamé, vyrobí ve svém závodu v Panenských Břežanech u Prahy 50 tun mraženého špenátu denně.

Muži jsou ve výběru příchutí konzervativnější, říká zmrzlinář

12.05.2018 | Podle zmrzlináře Darka Hrivňáka jsou muži jsou ve výběru příchutí více konzervativní, ženy se nebojí zkoušet nové chutě.

Třetinu českého trhu s chlebem tvoří speciality

29.04.2018 | Český trh s chlebem se postupně mění. Až třetinu sortimentu tvoří speciální druhy odlišné tvarem, hmotností a netradičními surovinami. Zákazníci jsou také ochotnější dát za kvalitní pečivo víc peněz.

Dali byste si zmrzlinu s příchutí vepřového?

21.04.2018 | Dva francouzští farmáři přišli s revolučním gastronomickým výtvorem, který bude výzvou i pro ty nejdobrodružnější gurmány - zmrzlinou s příchutí vepřového bůčku, k níž je inspirovala tradiční francouzská pomazánka rillette.

Analýza: Před svátky řetězce nabízí v letácích víc alkoholu

11.04.2018 | Obchodní řetězce nabízí ve slevových letácích před svátky o půlku víc alkoholických nápojů než v jiných měsících. Před Vánoci vede pivo, před Velikonocemi se zvyšuje množství tvrdého alkoholu a bylinných likérů. Uvádí to analýza společnosti Česká distribuční, která letáky roznáší.

Vychází červnový CZ TEST

V prodeji již od 27. 5.