Sezonní tipy

Chřipková sezona je tady! Pečujte o střeva

03.02.2020 | Věděli jste, že řídícím centrem vašeho imunitního systému jsou vaše střeva? V tomto období se tedy nezaměřujte jen na příjem vitamínů, ale podpořte i mikroflóru.

Co nám neuniklo v lednu? Super kavárna ani hranolky s guacamole

31.01.2020 | Testujeme výrobky z potravinářského světa, restaurace i neotřelé recepty a tady jsou naši lednoví favorité!

Přelom ledna a února, čas zabijačkám zaslíbený

21.01.2020 | Sotva skončí vánoční přejídání, už jsou tu lednové hody. Ty zabijačkové, samozřejmě. Zatímco dříve byly vítanou příležitostí, kdy se mohla sejít celá vesnice, dnes se konzumování pašíka přeneslo do repertoáru zážitkových agentur a stalo se vítaným lákadlem zákazníků ve ztichlé lednové a únorové sezoně hospod a restaurací.

Hroznům se mrznout nechce, na ledové víno si počkáme do roku 2022

17.01.2020 | Po více než 100 dnech odpočinku na slámě z bio farmy putovaly dnes hrozny na slámové víno vinařství Chateau Valtice do lisu. Právě leden a únor jsou obdobím, kdy vinaři poslední hrozny sklizené v předchozím roce zpracovávají.

7krát o zimním stravování podle přirozeného rytmu

13.01.2020 | Začátek roku si mnoho z nás spojuje s nutností odlehčit stravu. Zhubnout, vyvážit vánoční přejedení, vyhlásit novoroční předsevzetí... Z pohledu některých odborníků to však není dobrý nápad. Ačkoli slyšíme o dietách ze všech stran, doporučují zachovat si selský rozum a na společenský tlak zapomenout.

Košík.cz nabízí minerálku v zálohovaných PET lahvích

06.01.2020 | Internetový prodejce potravin Košík.cz začíná nabízet minerální vody v zálohovaných plastových lahvích. Zatím jde o pilotní projekt, v portfoliu bude mít i nadále nezálohované produkty.

Toho zase zbylo: Jak zpracovat vánoční přebytky

27.12.2019 | Je pravda, že dodržením vhodných skladovacích podmínek zamezíme kažení výrobku, avšak nic nevydrží věčně. Mezi nejrizikovější potraviny patří vejce, majonéza, mořské plody a ryby, maso a výrobky z masa, brambory, sýry, zmrzlina.

Štědrovečerní večeře nemusí být vždy doma

20.12.2019 | Zatímco ještě před lety bylo absolutně nemyslitelné, že by lidé trávili Štědrý večer někde jinde než doma a nedodržovali tradiční vánoční zvyky, dnes stále více z nich využívá možnosti povečeřet v restauraci. Kolik za takové menu zaplatíte a co všechno pro vás provozovatelé udělají?

Už se to blíží, a tak pro vás máme tipy, jak vybrat vánočního kapra

18.12.2019 | Čím větší, tím lepší u kapříka neplatí. Maso je nejchutnější, pokud váží kolem dvou kil. Kromě dobře naplánovaného nákupu je také důležité následné uchování ryby do chvíle, než z ní bude připravena štědrovečerní večeře.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont