Sezonní tipy

Jak z grilování udělat nezapomenutelnou hostinu

25.07.2018 | Hezké počasí je jasným poznávacím znamením grilovací sezóny, kterou my Češi tak milujeme. Přinášíme vám pár tipů, jak si tyto oblíbené chvíle s přáteli a rodinou ještě více užít. Z každé večeře se pak snadno stane nezapomenutelná hostina.

Roste obliba růžových vín, vinaři jich vyrobili rekordní množství

11.07.2018 | Přes deset procent z celkem 860.000 tun vloni sklizených hroznů v Česku použili vinaři na výrobu růžových vín. Na trh poslali 6,66 milionu litrů vína označeného rosé, v roce 2008 to bylo 1,7 milionu litrů vyrobených ze dvou procent sklizených hroznů. Informoval o tom Vinařský fond.

Letošní počasí přeje i zmrzlinářům,firmy hlásí růst o desítky procent

08.07.2018 | Prodeje zmrzliny v loňském roce stouply podle agentury Nielsen o procento na 34,3 milionu litrů. Spotřebitele neodradilo ani zvýšení průměrné ceny za litr o tři procenta na téměř 91 korun.

Pro výrobce nealko nápojů letos začala sezona o měsíc dříve

08.07.2018 | Prodeje nealkoholických nápojů letos v květnu dosahovaly podle výrobců rekordních hodnot. Během teplých dní se prodeje zvyšují o desítky procent, počasí je tak jedním z hlavních faktorů, které prodeje ovlivňují.

Majočup, řepo-BQ, aneb podivné chuti letošního léta

28.06.2018 | Té zvláštní směsi se už říkalo lecjak. Fritovací omáčka, ruský dresink, holandský sós, omáčka ze zálivu.

Sezona mraženého špenátu vrcholí, firma ho vyrobí 50 tun denně

17.05.2018 | V květnu vrcholí sklizeň a zpracování špenátu na mražení. Společnost Agrimex, která je od loňského roku součástí skupiny Hamé, vyrobí ve svém závodu v Panenských Břežanech u Prahy 50 tun mraženého špenátu denně.

Muži jsou ve výběru příchutí konzervativnější, říká zmrzlinář

12.05.2018 | Podle zmrzlináře Darka Hrivňáka jsou muži jsou ve výběru příchutí více konzervativní, ženy se nebojí zkoušet nové chutě.

Třetinu českého trhu s chlebem tvoří speciality

29.04.2018 | Český trh s chlebem se postupně mění. Až třetinu sortimentu tvoří speciální druhy odlišné tvarem, hmotností a netradičními surovinami. Zákazníci jsou také ochotnější dát za kvalitní pečivo víc peněz.

Dali byste si zmrzlinu s příchutí vepřového?

21.04.2018 | Dva francouzští farmáři přišli s revolučním gastronomickým výtvorem, který bude výzvou i pro ty nejdobrodružnější gurmány - zmrzlinou s příchutí vepřového bůčku, k níž je inspirovala tradiční francouzská pomazánka rillette.

Aktuální číslo

V prodeji od 31. 12.