17.07.2014 | Cizí výrobci parazitují na olomouckých tvarůžcích. EU ani SZPI proti tomu však nic nezmůže.
16.07.2014 | Biopotraviny jsou nutričně hodnotnější než produkty konvenčního zemědělství. Vyplývá to z výsledků nové mezinárodní studie vedené britskou Newcastle University.
15.07.2014 | V soutěži o Nejlepší ovocný knedlík 2014 vyhrál klasický český kynutý knedlík plněný malinami.
14.07.2014 | Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm provoní o víkendu pekařské výrobky. Bude se tam konat 21. ročník akce Pekařská sobota.
14.07.2014 | Ve starověku i středověku byla otrava jídlem oblíbeným a nenápadným způsobem, jak se někoho zbavit, proto bylo například na královských dvorech normální mít své ochutnavače.
14.07.2014 | Srdce v ohni – cítíte to stejně, nebo jste stále unavení? Tradiční čínská medicína říká, že letní období je v elementu ohně, ke kterému se řadí orgánový okruh srdce a tenkého střeva.
09.07.2014 | Obchodníci budou muset podrobněji informovat zákazníky o původu potravin. Novela zákona má nabýt účinnosti 1. ledna příštího roku.
08.07.2014 | Majitelé nového supermarketu Korzo zkouší štěstí v Teplicích. Když uspějí, plánují vstup do dalších měst.
07.07.2014 | Řetězce nemají jasno, jak určit původ potravin, které prodávají. Podmínky Ministerstva zemědělství si každý vyložil po svém, takže zákazníkům údaj mnoho neřekne.