Závažné nedostatky v prodejně v Bohdanči

Závažné nedostatky v prodejně v Bohdanči

05.04.2012 SZPI

Inspektoři SZPI provedli kontrolu prodejny potravin Ing. Jan Veleta na adrese Bohdaneč 141 v okrese Kutná Hora. Kontrola ze dne 2. 4. 2012 zde odhalila značné množství potravin s prošlou dobou použitelnosti, s prošlou dobou minimální trvanlivosti a potraviny, které měly na povrchu okem viditelné plísně.

Na tyto potraviny inspektoři vystavili zákaz uvádění do oběhu.

Jako nevyhovující byly shledány i dvě chladící zařízení a to pro výskyt plísní a znečištění. I zde inspekce nařídila zákaz používání.

 Dále bylo uloženo opatření k odstranění nedostatku ve věci nahromaděného odpadu a poškozeného vybavení prodejny.

S kontrolovanou osobou bude zahájeno správní řízení o uložení sankce.

Bohdanec


Mohlo by vás zajímat

VETERINÁŘI ZLIKVIDOVALI ČASOVANOU NÁLOŽ: 110 KG ZKAŽENÉHO MASA

25.10.2023 | Při společné kontrole Státní veterinární správy (SVS) a celní správy na dálnici D8 v Ústeckém kraji poblíž Petrovic bylo zachyceno v dodávce směřující do Německa více než 100 kg živočišných produktů neznámého původu navíc při nedodržení stanovené teploty. Vzhledem k uvedeným pochybením veterinární inspektoři na místě nařídili neškodnou likvidaci všech těchto produktů.

Každý sedmý stánek na trzích porušil předpisy

18.06.2014 | Špatná hygiena, chybné značení nebo nedodržení chladírenských požadavků - s čím se můžete setkat na trzích? A jak si vybrat, u kterého stánku je dobré nakoupit?

Potraviny Klasa uspěly u kontrol bez výjimky

29.01.2014 | Potraviny se značkou Klasa, které loni prošly kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), jsou bez výjimky takové, jaké je výrobci deklarují.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.