Potraviny Klasa uspěly u kontrol bez výjimky

Potraviny Klasa uspěly u kontrol bez výjimky

29.01.2014 ČTK

Potraviny se značkou Klasa, které loni prošly kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), jsou bez výjimky takové, jaké je výrobci deklarují.

Znamená to, že nejen splňují obecné předpisy a nařízení, ale zároveň dodržují nadstandardní kvalitativní požadavky, k nimž se při udělení značky zavázaly. Značku Klasa uděluje ministerstvo zemědělství tuzemským výrobcům potravin od roku 2003, nyní je na trhu téměř 1200 produktů od více než 200 výrobců. "Pro spotřebitele je to dobrá zpráva, protože jde o potraviny, na něž se mohou spolehnout," řekl ČTK Kopřiva. "Inspekce očekávala vysokou kvalitu, i přesto považuje výsledky za velmi pozitivní," doplnil mluvčí.
   
Inspektoři zkontrolovali 229 potravin od 72 výrobců. Vybírali z 19 kategorií potravin, nejčastěji se zaměřili na pečivo, nápoje, zpracovanou zeleninu a mlýnské obilné výrobky. Podrobné výsledky lze nalézt na webu www.potravinynapranyri.cz v sekci Tematické kontroly.


klasa

 

Potraviny značky Klasa kontrolovala SZPI pravidelně od doby jejího vzniku. V letech 2011 a 2012 výjimečná pochybení našla, loni tedy dopadly kontroly za poslední tři roky nejlépe. "Kontroly minimálně ve stejné intenzitě chystá inspekce i letos," uvedl Kopřiva.


Mohlo by vás zajímat

Pozor na rozinky z Iránu

30.05.2014 | Kupovali jste rozinky v Globusu? Raději zkontrolujte výrobce a šarži. SZPI ve výrobku nalezla přítomnost nepovolené látky.

SZPI zjistila potravinu s anabolickým steroidem

21.03.2014 | Nebezpečný doplněk stravy na trhu.

HUSA Z KAUFLANDU JAKO ČASOVANÁ BOMBA: NÁLOŽ PLNÁ SALMONELL

29.12.2023 | Další maso s bakteriemi, které způsobují salmonelózu, objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce v husách dovážených z Maďarska. Vzorek odebrali inspektoři v Kauflandu, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202403

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.