Inspekce zakázala tunu nevyhovujících potravin z Vietnamu

Inspekce zakázala tunu nevyhovujících potravin z Vietnamu

03.02.2014 SZPI

Zkvašené ovocné pomazánky s plísní a larvami hmyzu.

Při kontrole SZPI v předmětném kontejneru zjistila významné množství potravin ve stavu neakceptovatelném pro vpuštění do vnitřního trhu Evropské unie. Jedná se o 1 066 kg ovocných pomazánek, celkem 2880 spotřebitelských balení, ve kterých viditelně docházelo ke kvašení, rozvoji plísní a kontaminaci larvami hmyzu. Inspekce na místě zakázala zboží uvádět do oběhu, nevyhovující potraviny se tak nemohly dostat do kontaktu se spotřebitelem.

Dovozcem zboží je společnost Bohemian Business Agency s.r.o. se sídlem v Praze. Kontrolovaná osoba je povinna odstranit závadné zboží na vlastní náklady.

zbozi

zbozi2

zbozi3


Mohlo by vás zajímat

Lasagne s koňským masem

01.05.2014 | Podle ČT Billa v Českém Těšíně nabízela již prošlé výrobky ze zakázané šarže.

VETERINÁŘI ZLIKVIDOVALI ČASOVANOU NÁLOŽ: 110 KG ZKAŽENÉHO MASA

25.10.2023 | Při společné kontrole Státní veterinární správy (SVS) a celní správy na dálnici D8 v Ústeckém kraji poblíž Petrovic bylo zachyceno v dodávce směřující do Německa více než 100 kg živočišných produktů neznámého původu navíc při nedodržení stanovené teploty. Vzhledem k uvedeným pochybením veterinární inspektoři na místě nařídili neškodnou likvidaci všech těchto produktů.

Potraviny Klasa uspěly u kontrol bez výjimky

29.01.2014 | Potraviny se značkou Klasa, které loni prošly kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), jsou bez výjimky takové, jaké je výrobci deklarují.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.