recept  

Tip na dnešní večeři: Burrito s opečenými brambory a chorizem

Tip na dnešní večeři: Burrito s opečenými brambory a chorizem

15.04.2020 redakce

Při výběru a nákupu surovin pro tento recept pamatujte, že čím kvalitnější, tím lépe...

Doba přípravy: 2 porce

Ingredience: 2 ks tortilla 12´´, 200 g brambor, 200 g choriza, olivový olej, 140 g zakysané smetany, 100 g sýru cheddar

Postup: Omyté brambory vložíme na plech vysypaný hrubou solí, dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 1 hodinu. Poté brambory oloupeme a nakrájíme na kostky o velikosti 1 cm. Chorizo nakrájíme na kostičky.Na rozpálenou pánev nalijeme olivový olej a vložíme nakrájené brambory, které opečeme ze všech stran.

K opečeným bramborám přidáme chorizo, které ještě krátce orestujeme kvůli uvolnění chuti ze salámu. Vše zasypeme nastrouhaným sýrem cheddar, který necháme na pánvi zvolna rozpustit. Nakonec zjemníme zakysanou smetanou a dobře promícháme. Na pánvi si krátce předehřejeme tortilly, pak na ně vložíme směs a zabalíme. Burrito opečeme na pánvi ze všech stran do křupava. Při servírování můžeme burrito přelít ještě zakysanou smetanou.


Mohlo by vás zajímat

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

POLÉVKA JE GRUNT! TU NETRADIČNÍ UVAŘÍTE ZE SÝRA I ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA

30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.

ŠKODA HROZNŮ JEN NA ZOBÁNÍ: TIPY, JAK VÍNO VYUŽÍT PŘI VAŘENÍ

01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.