Teplý separát vrácen

Teplý separát vrácen

18.04.2012 SVS ČR

Inspektoři Krajské veterinární správy pro kraj Vysočina v uplynulých dnech nařídili vrátit do místa původu 22 050 kg strojně odděleného drůbežího masa z důvodu nedodržení skladovací teploty a neodpovídajícího označení.

Zásilka nebyla v místě určení přijata a byla vrácena zpět výrobci prostřednictvím polského dodavatele DELICO SP. Z O.O. Rybarzowice. Hluboce zmražené drůbeží strojně oddělené maso nesplňovalo požadavky pro obchodování, neodpovídalo nařízení EP a Rady č. 853/2004, nebyla dodržena skladovací teplota ani neodpovídalo označení.  Při kontrole byla naměřena teplota - 7 °C, přičemž legislativa v tomto případě požaduje stálou teplotu nepřevyšující  – 18 °C. Navíc byly etikety volně zasunuty za obalový materiál, takže v případě otevření by nedošlo ke zničení identifikační značky, což znamená, že nebyl zajištěn požadavek na dodržení sledovanosti a není možné vyloučit možnou záměnu.

Na suroviny živočišného původu, které jsou určené pro výrobu potravin, jsou legislativou stanovené přísné parametry, které je nutné dodržovat s ohledem na případná zdravotní rizika a také s ohledem na dosledovatelnost suroviny v případě zjištěných problémů. Toto jsou kritéria, která státní veterinární dozor kontroluje v místech určení.


Mohlo by vás zajímat

POZOR NA TENTO ČESNEKOVÝ KABANOS! OBSAHOVAL NEBEZPEČNÉ LISTERIE

01.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje česnekový kabanos obsahující listerie od výrobce Zemědělská a.s. Krucemburk. Vyšetření ve Státním veterinárním ústavu Jihlava v produktu odhalilo bakterii Listeria monocytogenes. Výrobek byl proto vyhodnocen jako nevhodný k lidské spotřebě. Spotřebitelé, kteří jej mají doma, by kabanos neměli konzumovat a mohou jej vrátit v místě nákupu

Pozor na rozinky z Iránu

30.05.2014 | Kupovali jste rozinky v Globusu? Raději zkontrolujte výrobce a šarži. SZPI ve výrobku nalezla přítomnost nepovolené látky.

KONZUMACÍ KOFEINOVÝCH NÁPOJŮ K AGRESIVITĚ DĚTÍ? VZÝKUM MLUVÍ JASNĚ

13.11.2023 | Děti, které jsou zvyklé pravidelně pít nápoje s obsahem kofeinu jako je například coca-cola nebo energetické drinky, mají horší paměť, jsou impulzivnější a v dospělosti můžou být náchylnější k závislostem. Zjistili to vědci, kteří u dvou tisícovek amerických dětí ve věku devět a deset let testy zkoumali jejich paměťové schopnosti a mozkovou aktivitu. Napsal o tom deník The Times.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.