Pozor na rozinky z Iránu

Pozor na rozinky z Iránu

30.05.2014 SZPI

Kupovali jste rozinky v Globusu? Raději zkontrolujte výrobce a šarži. SZPI ve výrobku nalezla přítomnost nepovolené látky.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce zjistila přítomnost nepovolené látky v rozinkách Dried Raisins LTC, v balení 200g, s označením data minimální trvanlivosti 24. 2. 2015, šarže L1401101/2S, země původu: Írán. Potravina obsahovala minerální olej, který není potravinářskou látkou a nesmí být tudíž v potravinářském výrobku obsažen.

rozinky

Množství použitého nepovoleného oleje činilo 567 mg/kg a výrobce tak porušil nařízení č. 1333/2008 Evropského parlamentu a Rady o potravinářských přídatných látkách. Pokud mají spotřebitelé uvedenou šarži doma, rozhodně ji nedoporučujeme ke konzumaci. SZPI nařídila stažení předmětné šarže z trhu.

Předmětná šarže rozinek byla uváděna do oběhu u prodejce Globus ČR, k.s., Sárská 5/133, Praha 5, 155 21.

Tento případ byl notifikován do systému RASFF.

rozinky


Mohlo by vás zajímat

Inspekce zakázala tunu nevyhovujících potravin z Vietnamu

03.02.2014 | Zkvašené ovocné pomazánky s plísní a larvami hmyzu.

TAKIS: HODNĚ OSTRÝ FENOMÉN VÁLCUJE ŽÁKY ZÁKLADNÍCH I STŘEDNÍCH ŠKOL

07.12.2023 | Možná, že ani výrobci z Grupo Bimbo původně netušili, jaké šílenství odstartuje uvedení Takis – kukuřičných chipsů vybavených extra pálivou chutí, které jsou netradičně stočené do wrapu. V posledních letech jsou jejich výrobky synonymem pro raketu, která vystřelila strmě vzhůru a vzala s sebou doslova davy. Co se týče obchodního počinu, lze společnosti maximálně zatleskat, zbytek ale vyvolává značné pochyby.

Mák s opiem

04.02.2014 | SZPI odhalila nadlimitní hodnoty opiového alkaloidu morfinu v máku.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202403

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.