3 recepty na lahodné domácí hořčice

3 recepty na lahodné domácí hořčice

09.05.2019 | Sezóna grilování je tady a s ní experimentování s chutěmi. Hořčice je základ k masu i do marinád, nemusíte však zůstávat u plnotučné či kremžské klasiky. Dejte letos přednost neobvyklým kombinacím a vyzkoušejte něco nového…

Exotická ananasová hořčice

Vyzkoušejte náš recept na exotickou ananasovou hořčici. Palčivá chuť hořčice se sladkým ananasem vytváří v ústech naprostou harmonii chutí a vůní.

Potřebujete:

100 g Hořčičného semínka Labeta (tj. jedno balení), 60 g ananasu, 160 ml vody, 2 lžíce octa, 3 lžíce cukru, 1 lžička soli

Postup:

Očištěný a na malé kousky pokrájený ananas smícháme s hořčičným semínkem, přidáme všechny ostatní ingredience a necháme přes noc odležet v ledničce. Odleženou směs rozmixujeme a opět dáme odpočinout do chladničky. Po jednodenním odležení můžeme podávat. Hořčici skladujeme v uzavřené sklenici v chladničce.

Náš tip:

-hořčice je zpočátku hodně pikantní, ostrá chuť se však v průběhu několika dní rozleží

-k rozmixování můžeme použít tyčový mixér. Pro hladkou strukturu je však lepší použít běžný mixér.

Hořčice s curry kořením

Kombinace hořčičných semínek s oblíbeným curry kořením, které je naprostou explozí chutí. Výsledkem je proto nejen výrazná vůně, ale i chuť.

Potřebujete:

100 g hořčičného semínka,  160 ml vody, 2 lžíce octa, 3 lžíce cukru, 1 lžička soli, 2 lžičky curry koření

Postup:

Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Směs necháme 24 hodin odpočinout v chladničce. Odleželou směs rozmixujeme. Jemnost mixování zvolíme podle vlastní preference. Rozmixovanou hořčici dáme znovu na 24 hodin odležet do chladničky, kde ji následně také skladujeme.

Náš tip!

-čerstvě připravená hořčice je hodně pikantní. Dopřejte jí pár dní na rozležení, aby se ostrý říz trochu vstřebal.

-díky curry koření bude mít hořčice krásnou sytě žlutou barvu.

Citronová hořčice

 Potřebujete:

100 g hořčičného semínka Labeta(tj. jedno balení), 160 ml vody, 2 lžíce octa, 3 lžíce cukru, 1 lžička soli, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička citronové šťávy

Postup:

Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Směs necháme 24 hodin odpočinout v chladničce. Odleželou směs rozmixujeme. Jemnost mixování zvolíme podle vlastní preference. Rozmixovanou hořčici dáme znovu na 24 hodin odležet do chladničky, kde ji následně také skladujeme.

Náš tip

-čerstvě připravená hořčice je hodně pikantní. Dopřejte jí pár dní na rozležení, aby se ostrý říz trochu vstřebal.

-díky citronu bude mít hořčice krásnou světle žlutou barvu

 

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Čokoládo-kokosový dort, nepečený raz dva hotový

28.03.2019 | Máte chuť na sladkou tečku? Připravte si dort podle receptu pekařů a cukrářů Biopekárny Zemanka. Na ozdobui můžete použít i jejich čoko-kokosky, které dotáhnou chuť k dokonalosti.

Žádná sleva není zadarmo. Jaké finty používají prodejci?

21.05.2019 | Každá sleva je výhodná. Ovšem kolikrát ne ani tak pro koncového zákazníka jako pro prodejce. Za nižší cenou na účtence se také může skrývat mimo jiné i méně gramů obsahu.

Asociace: Černý trh s vínem se nepotvrdil, chceme novelu

17.05.2019 | Novela vinařského zákona, která platí dva roky, přinesla pouze více byrokracie, tvrdí Vinařská asociace ČR dohromady s Asociací soukromého zemědělství. Nepotvrdila se tak podle ní argumentace Vinařského svazu ČR o velikosti černého trhu s vínem. Dnes to zástupci asociací uvedli na tiskové konferenci.

Porce květnového čtení míří do sítě!

V prodeji již od 30. 4.