3 recepty na lahodné domácí hořčice

3 recepty na lahodné domácí hořčice

09.05.2019 | Sezóna grilování je tady a s ní experimentování s chutěmi. Hořčice je základ k masu i do marinád, nemusíte však zůstávat u plnotučné či kremžské klasiky. Dejte letos přednost neobvyklým kombinacím a vyzkoušejte něco nového…

<

Exotická ananasová hořčice

Vyzkoušejte náš recept na exotickou ananasovou hořčici. Palčivá chuť hořčice se sladkým ananasem vytváří v ústech naprostou harmonii chutí a vůní.

Potřebujete:

100 g Hořčičného semínka Labeta (tj. jedno balení), 60 g ananasu, 160 ml vody, 2 lžíce octa, 3 lžíce cukru, 1 lžička soli

Postup:

Očištěný a na malé kousky pokrájený ananas smícháme s hořčičným semínkem, přidáme všechny ostatní ingredience a necháme přes noc odležet v ledničce. Odleženou směs rozmixujeme a opět dáme odpočinout do chladničky. Po jednodenním odležení můžeme podávat. Hořčici skladujeme v uzavřené sklenici v chladničce.

Náš tip:

-hořčice je zpočátku hodně pikantní, ostrá chuť se však v průběhu několika dní rozleží

-k rozmixování můžeme použít tyčový mixér. Pro hladkou strukturu je však lepší použít běžný mixér.

Hořčice s curry kořením

Kombinace hořčičných semínek s oblíbeným curry kořením, které je naprostou explozí chutí. Výsledkem je proto nejen výrazná vůně, ale i chuť.

Potřebujete:

100 g hořčičného semínka,  160 ml vody, 2 lžíce octa, 3 lžíce cukru, 1 lžička soli, 2 lžičky curry koření

Postup:

Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Směs necháme 24 hodin odpočinout v chladničce. Odleželou směs rozmixujeme. Jemnost mixování zvolíme podle vlastní preference. Rozmixovanou hořčici dáme znovu na 24 hodin odležet do chladničky, kde ji následně také skladujeme.

Náš tip!

-čerstvě připravená hořčice je hodně pikantní. Dopřejte jí pár dní na rozležení, aby se ostrý říz trochu vstřebal.

-díky curry koření bude mít hořčice krásnou sytě žlutou barvu.

Citronová hořčice

 Potřebujete:

100 g hořčičného semínka Labeta(tj. jedno balení), 160 ml vody, 2 lžíce octa, 3 lžíce cukru, 1 lžička soli, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička citronové šťávy

Postup:

Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Směs necháme 24 hodin odpočinout v chladničce. Odleželou směs rozmixujeme. Jemnost mixování zvolíme podle vlastní preference. Rozmixovanou hořčici dáme znovu na 24 hodin odležet do chladničky, kde ji následně také skladujeme.

Náš tip

-čerstvě připravená hořčice je hodně pikantní. Dopřejte jí pár dní na rozležení, aby se ostrý říz trochu vstřebal.

-díky citronu bude mít hořčice krásnou světle žlutou barvu

 

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Česká kuchyně je založena na velké skromnosti, říká gastrovizionářka Hana Michopulu

28.05.2020 | Hana Michopulu se snaží posunout českou gastronomii ke skromnosti jídelníčku, nadšeně doma fermentuje a má ráda restaurace, kde mezi ní a jídlem nejsou zbytečné překážky. Vloni začala připravovat poutavé podcasty pro každého, koho zajímá nejen zapomenutá moudrost předků.

I mozek potřebuje najíst a tímto mu uděláte radost

29.05.2020 | Výkon je je novodobá mantra. Touha neustále se zlepšovat, přesněji řečeno překonávat vlastní limity, mít nadstandardní výsledky a dosahovat lepšího výkonu je všudypřítomná. Ať už si o nárocích dnešní doby myslíte cokoli, jistě stojí za to podpořit svou výkonnost vhodnou stravou a odpovídajícím životním stylem. Co bude chutnat vašemu mozku a jak se vám za to odmění?

Tip na dnešní večeři: Burrito s opečenými brambory a chorizem

15.04.2020 | Při výběru a nákupu surovin pro tento recept pamatujte, že čím kvalitnější, tím lépe...

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Červnové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont