Zisk PepsiCo díky zájmu o nápoje a chipsy stoupl o 11,8 procenta

Zisk PepsiCo díky zájmu o nápoje a chipsy stoupl o 11,8 procenta

09.07.2019 Jana Čiháková

Americkému nápojovému gigantu PepsiCo Inc. vzrostl ve druhém čtvrtletí čistý zisk o 11,8 procenta na 2,04 miliardy USD (46,5 miliardy Kč). Výsledky překonaly očekávaní analytiků díky poptávce po nealkoholických nápojích a brambůrkách Lays. Firma rovněž potvrdila výhled na celý letošní rok.

Zisk na akcii bez mimořádných položek činil 1,54 dolaru. Analytici v průměru očekávali zisk 1,5 dolaru na akcii. Příjmy stouply o 2,2 procenta na 16,45 miliardy eur. Růst zbrzdil nepříznivý vývoj směnných kurzů. Bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů a nových akvizic se zvýšily o 4,5 procenta, napsala agentura Reuters.

Příjmy divize lehkého občerstvení v Severní Americe stouply o 4,5 procenta. Příjmy severoamerické nápojové divize se zvýšily o 2,5 procenta. Příjmy v Latinské Americe vzrostly o dvě procenta a v regionu zahrnujícím Evropu a subsaharskou Afriku o půl procenta. V Asii, na Blízkém východě a v Severní Africe se příjmy snížily o jedno procento.

Společnost potvrdila, že v letošním roce očekává růst příjmů bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů a nových akvizic o čtyři procenta. Očištěný zisk na akcii má činit 5,5 dolaru.


Mohlo by vás zajímat

VYZKOUMÁNO: KÁVA ARABICA JE STARŠÍ NEŽ ČLOVĚK

23.04.2024 | Káva je bezesporu velkou částí světové kultury a milovníci kávy oceňují nejvíce tu, která pochází z kávovníku arabského, běžně známou jako arabica. Vědci nyní vytvořili rodokmen této kávy a zjistili, že tento druh vznikl přirozeným křížením dvou jiných odrůd kávy odhadem před 610 000 až jedním milionem let v etiopských lesích.

INSPEKCE ODHALILA FAZOLE PLNÉ HERBICIDŮ: "DOBROTU" PRODÁVALO TESCO

17.04.2024 | V sušených fazolích, které prodával řetězec Tesco pod svou privátní značkou, zjistila laboratorní analýza Státní zemědělské a potravinářské inspekce výskyt herbicidu ve čtyřikrát vyšším množství, než povoluje zákon. Šlo o fazole vypěstované v Argentině a nevyhovující šarže měla 1344 balení, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

FARMÁŘSKÉ TRHY JSOU V PLNÉM PROUDU! SVS ZAHAJUJE ČETNÉ KONTROLY

04.04.2024 | S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinární správa (SVS) proto směřuje své kontroly i do této oblasti. Farmářské trhy jsou zajisté přínosem pro spotřebitele i malovýrobce. Na druhou stranu však přinášejí také zvýšená rizika z hlediska hygieny potravin. I proto jsou každoročně pod důsledným dohledem úředních veterinárních lékařů. V loňském roce provedla SVS na trzích 397 kontrol (v roce 2022 jich bylo 401). Podíl kontrol se závadou meziročně klesl o tři procenta na 16 procent.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.