recepty  

Zdravé latté s chutí skořice

Zdravé latté s chutí skořice

08.10.2014 Redakce

Hledáte alternativu ke kofeinovým nápojům? Zelená káva snižuje chuť k jídlu a zabraňuje ukládání tuku.

Ingredience:

½ čajové lžičky Zelené kávy se skořicí

vařící voda

mléko

cukr či med

Postup: Z vody a kávy připravíme silné espresso. Mléko si ohřejeme, osladíme vanilkovým cukrem, a když je horké, odlijeme půlku do vyšší sklenice. Po lžičkách přidáváme připravené espresso tak, aby se s mlékem nesmíchalo. Druhou část mléka našleháme šlehačem do jemné pěny, kterou doplníme sklenici až po okraj. Pro Caffé latte je vhodná káva s příchutí skořice, ale vyzkoušet můžete i zelenou kávu s kardamomem či kokosem. Podáváme s dlouhou lžičkou a brčkem.       


Mohlo by vás zajímat

OVOCE K MASU A ZELENINA DO DEZERTU? NEBUDETE LITOVAT

19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?

TRADIČNÍ ROMSKÁ GOJA PODLE PAVLA BERKYHO: P.S. ZATRACENĚ DOBRÁ

19.10.2023 | Půlmetrová bramborová jelítka vás dostanou výtečnou chutí. Troufnete si na romský recept tradičně využívaný během vánočních svátků?

HUSA NA MARTINA JAKO NUTNOST: S JABLKY, NEBO RADĚJI S KAŠTANY?

10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.