ZA NEOTŘELÝMI CHUTĚMI DO PRAHY: MUFLONÍ MASO I HOUBY, JAK JE NEZNÁTE

ZA NEOTŘELÝMI CHUTĚMI DO PRAHY: MUFLONÍ MASO I HOUBY, JAK JE NEZNÁTE

15.02.2023 Jana Čiháková

Začátkem března se kromě stávajícího menu budou v La Verandě podávat speciality z hub. A rozhodně ne tak ledajaké. V podání týmu La Veranda je na co se těšit. Chuťové bomby pak chystá i DEER...

Smrže a kačenky se rozvoní kuchyní a hosté budou moci ochutnat hned 3 pokrmy s jarními houbami. Holub, kačenky, pistácie a bramborové pyré okouzlí každého. Neobvyklá kombinace, která po prvním soustu volá po dalším. Pocit vítejte a neodcházejte je zcela vystihující. Druhou houbovou specialitou je Tagliolini, smrže, petržel   a gran moravia. Tuzemský akcent je v tomto pokrmu zřejmý, umocněný sílou okamžiku. Posledním z trojice je Mořský jazyk, parmská šunka, zeleninová terinka a smržové velouté. Úžasný vizuální i gastronomický zážitek, na který se nezapomíná.

Na jarní houby nemusíte do lesa, stačí zajít do historické Prahy a jen pár kroků od známé Pařížské ulice zaskočit do opojné La Verandy.

UŽ JSTE JEDLI MUFLONA?

S příchodem jara mění restaurace Deer v Michalské ulici své menu a objevují se na něm neskutečné pokrmy a kombinace. Šéfkuchař Lubomír Dolejš je nápaditý, profesionální a s nadhledem. Své vlastnosti opírá do každého pokrmu.

Předkrmy nově doplňuje Králičí rillettes s marinovaným kachním prsem s karotkovým pyré, hořčicovým semínkem a baby kukuřicí. Pokud host tápe, jaký předkrm zvolí, jistě ocení novinku v podobě Variace předkrmů. Jedná se o degustační porci hovězího tartaru, králičích rillettes a pěny z kozího sýra. V salátech nechybí staronové Caprese nebo Ceasar salát. Ovšem absolutní novinkou je Listový salát s marinovanou chobotnicí nebo Listový salát s roastbeefem z hovězí svíčkové ovoněné lanýži. Polévkovým nováčkem je báječná Krémová lososová polévka. Hlavní chody zdobí Talíř z mořských plodů, kde figuruje losos, pražma, chapadlo z kalamár, slávky, grenaile, zelenina, buerre blanc omáčka a mini rajčátka. Naprostá chuťová přehlídka mořských delikates. V restauraci Deer lze nalézt ryby, hovězí, kachny, kuřata ale také vepřové. Právě nová Líčka Iberiko jsou fantazie. Jsou připravovaná na červeném víně se špenátovým pyré a kořenovou zeleninou. Absolutním hitem budou bezpochyby Medailonky z muflona, které se podávají s mixovaným celerem, mladou karotkou a černým kořenem. „Muflona jsem dlouho piloval, tak abych svým hostům předvedl nezapomenutelný chuťový zážitek a povedlo se. Troufám si říci, že lepšího muflona u nás neochutnáte,“ dodává šéfkuchař Lubomír Dolejš.

Ať už na muflona, na vepřová líčka nebo na talíř z mořských plodů, restaurace Deer je sázkou na jistotu výtečného gastronomického zážitku.


Mohlo by vás zajímat

RÁMEN JAKO DÍLO NÁHODY + TIPY, JAK SI JEJ UVAŘIT I DOMA

25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.

MRAZY NAPÁCHALY ŠKODY NA VINICÍCH, JDE O MILIONY

22.04.2024 | Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v Česku půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl to prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Vinohrady v Čechách ničil noční mráz o víkendu, část úrody poškodil už v noci na pátek. Vinaři na jihu Moravy proto od minulého týdne pozorně sledují několik předpovědních modelů i vlastní meteostanice, doplnil Chlad.

VYZKOUMÁNO: KÁVA ARABICA JE STARŠÍ NEŽ ČLOVĚK

23.04.2024 | Káva je bezesporu velkou částí světové kultury a milovníci kávy oceňují nejvíce tu, která pochází z kávovníku arabského, běžně známou jako arabica. Vědci nyní vytvořili rodokmen této kávy a zjistili, že tento druh vznikl přirozeným křížením dvou jiných odrůd kávy odhadem před 610 000 až jedním milionem let v etiopských lesích.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.