Vinařský hattrick Volaříků

Vinařský hattrick Volaříků

25.08.2014 Redakce

Vinařství Volařík se stalo nejen Vinařem roku 2014.

Vinařství Volařík z Mikulova získalo letos ocenění Champion Valtických vinných trhů, během slavnostního galavečera 21. srpna bylo na Žofíně vyhlášeno Vinařem roku 2014 a hattrick dovršilo ziskem Championa Mikulovské vinařské podoblasti.

Championa Valtických vinných trhů získal Ryzlink vlašský z Ořechové hory a championem podoblasti se stal Ryzlink rýnský z Purmice, obě vína z řady Terroir, ročník 2013. "Tyto úspěchy potvrzují, že cesta výběru odrůd, které historicky pod Pálavu patří, je správná," pochvalje si hlavní vinohradník vinařství, Jindřich Kadrnka.

"Vinaře roku jsme vyhráli podruhé, poprvé to bylo v roce 2011. Jde o soutěž, která hodnotí kolekci vín, což je pro vinaře podstatné. Vítězství poukazuje na to, že ve špičce není jen jedno víno, ale stojí za to přechutnat celou produkci vinařství," neskrývá radost Filip Mlýnek, enolog vinařství. "Pro nás všechny je to velké  povzbuzení do další práce. Děkujeme všem porotcům za hodnocení a jsme si vědomi, že je to pro nás velký závazek do budoucna. Nesmíme zklamat! " uzavírá s úsměvem Filip.

"Jde o týmovou práci. Jindra na vinici připraví perfektní produkt, který Filip umí přerodit v úchvatné víno,"  doplňuje skromně Ing. Miroslav Volařík, ředitel vinařství. Nic z toho by samozřejmě nebylo možné bez zázemí, které pro vinařství vytvořil on sám. Zajistil mu špičkové polohy vinic pod Pálavou a nejnovější technologii pro zpracování. Výsledkem je vynikající víno, které oslovuje jak světové vinařské odborníky, tak širokou veřejnost v České republice.


Mohlo by vás zajímat

MISTROVSTVÍ V MÍCHÁNÍ KOKTEJLŮ: PO 11LETECH ZVÍTĚZIL ČECH

06.05.2024 | Mistrem světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink 2024 se dnes v Karlových Varech stal Martin Vogeltanz. Po 11 letech tak zvítězil Čech, a to potřetí v pětadvacetileté historii soutěže. Vybrala ho odborná porota z 19 barmanů z celého světa, kteří postoupili do finále. Kromě titulu mistra světa získal také finanční odměnu 10 000 dolarů (téměř 233 000 Kč). Vítězný koktejl Nature bude také v nabídce Mattoni barů na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary od 28. června do 6. července.

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

MRAZY NAPÁCHALY ŠKODY NA VINICÍCH, JDE O MILIONY

22.04.2024 | Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v Česku půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl to prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Vinohrady v Čechách ničil noční mráz o víkendu, část úrody poškodil už v noci na pátek. Vinaři na jihu Moravy proto od minulého týdne pozorně sledují několik předpovědních modelů i vlastní meteostanice, doplnil Chlad.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.