Vinaři vezou z Rakouska 27 zlatých medailí

Vinaři vezou z Rakouska 27 zlatých medailí

15.09.2015 ČTK

Mezi nejúspěšnější vinaře na mezinárodní soutěži vín AWC Vienna patří Vinselekt Michlovský s pěti zlatými. V tiskové zprávě to uvedl Vinařský fond, který soutěž podporuje.

V soutěži bylo zastoupeno celkem 11 611 vín od 1708 vinařství ze 40 zemí světa."AWC Vienna je největší světovou soutěží a fakt, že odsud moravští a čeští vinaři přivážejí desítky medailí, je prestižní záležitostí," říká Pavel Krška z Národního vinařského centra. Mezi nejúspěšnější česká a moravská vinařství letošního ročníku patřila Vinselekt Michlovský, a.s., BOHEMIA SEKT, s. r. o. a Vinařství Štěpán Maňák, kteří si odvezli tři a více zlatých medailí.
    Hodnocení soutěže AWC Vienna se konalo začátkem září ve Vinařské škole v Klosterneuburgu. Slavnostní vyhlášení bude podle webu organizátora 25. října ve výstavním paláci vídeňské radnice.


Mohlo by vás zajímat

MRAZY NAPÁCHALY ŠKODY NA VINICÍCH, JDE O MILIONY

22.04.2024 | Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v Česku půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl to prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Vinohrady v Čechách ničil noční mráz o víkendu, část úrody poškodil už v noci na pátek. Vinaři na jihu Moravy proto od minulého týdne pozorně sledují několik předpovědních modelů i vlastní meteostanice, doplnil Chlad.

Coca-Cola uvedla na trh svůj první alkoholický nápoj

28.05.2018 | Americká společnost Coca-Cola poprvé za více než 125 let své existence uvedla na trh alkoholický nápoj.

STÍN NAD BUDOUCNOSTÍ OLIVOVÉHO OLEJE: TRANSFORMACE V ODVĚTVÍ

06.05.2024 | Výrobci olivového oleje čelí jednomu z nejsložitějších období v historii. Zpravodajskému serveru CNBC to řekl největší producent olivového oleje na světě, španělská společnost Deoleo. Na vině je změna klimatu, prudký růst cen, vysoké úrokové sazby a vysoká inflace. Odvětví proto podle něj musí projít hlubokou transformací.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.