V budějovickém IGY Centru probíhá Čokoládový festival

V budějovickém IGY Centru probíhá Čokoládový festival

19.03.2016 ČTK

Návštěvníci si budou moci vytvořit vlastní čokoládové pralinky nebo další sladké výrobky, ochutnají čokoládové bonbony.

Českobudějovické IGY Centrum přichystalo na víkend Čokoládový festival. Součástí programu, který začíná dnes, je výstava o historii čokolády. Návštěvníci si budou moci také vytvořit vlastní čokoládové pralinky nebo další sladké výrobky, ochutnají čokoládové bonbony. Dozví se více informací o vaření s čokoládou, mají možnost si koupit hotové čokoládové výrobky. ČTK to řekl organizátor festivalu Chris Dellatre. Vstup na akci je bezplatný. Na jihu Čech se koná poprvé, předtím byl v Praze, Ostravě nebo v Olomouci.

Zhruba každou hodinu bude v Budějovicích připravený program pro dospělé o pro děti. "Profesionální kuchaři budou připravovat pokrmy, do kterých se přidává čokoláda. Například dýňovou polévku s čokoládovými vločkami nebo pečený vepřovy bůček a k tomu pyré ze sladkých brambor, kaštanů a čokolády a rozmarýnové brambůrky," uvedl Dellatre.

Čokoláda je obvyklou součástí nejrůznějších druhů sladkostí. Vyrábí se z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami.


Mohlo by vás zajímat

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

FRANCIE HLÁSÍ REKORD: BAGETA JE VĚTŠÍ NEŽ MRAKODRAP

06.05.2024 | Francouzští pekaři v neděli upekli nejdelší bagetu na světě a překonali tak rekord, který dosud v Guinnessově knize rekordů drželi Italové. Bageta, kterou vytvořili na okraji Paříže v obci Suresnes měřila 140,5 metru. Informoval o tom dnes server BBC.

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.