TAJEMSTVÍ OBLIBY KOMBUCHY OBJEVENO + NOVINKY, KTERÉ STOJÍ ZA VYZKOUŠENÍ

TAJEMSTVÍ OBLIBY KOMBUCHY OBJEVENO + NOVINKY, KTERÉ STOJÍ ZA VYZKOUŠENÍ

20.03.2024 Jana Čiháková

Popularita tohoto kvašeného nápoje, který obvykle vzniká fermentací černého nebo zeleného čaje, neustále roste. Kombucha patří do skupiny takzvaných funkčních nápojů, jejichž kategorie zažívá velký boom a na trhu se tak objevují nové příchutě. V květnu 2024 F.H. Prager představí dvě novinky - “Rooibos”, který je bez kofeinu a “Matcha” se zvýšeným obsahem přírodního kofeinu.

F. H. Prager je český výrobce kvalitních řemeslných ciderů a oblíbené kombuchy. Příchutě “Kombucha Original” a “Kombucha Yerba Maté” si za dobu svého působení na českém trhu získaly pevnou základnu pravidelných konzumentů. “Jsme příjemně překvapeni, jak lidé na naše produkty reagují. V současné době jde o populární nápoj, který má i značnou konkurenci. Naše produkty se svým složením od ostatních trochu liší, a to je asi hlavní důvod, proč jsou tak oblíbené”, říká Alexandros Samaras z F.H. Prager.

JEMNÁ CHUŤ I PROBIOTIKA

Kombucha od F.H. Prager nabízí jemnější chuť, která je způsobená jinou kvasnou kulturou a tím pádem i odlišným typem kvašení, než u ostatních kombuch na trhu. Produkty obsahují množství potřebných probiotik, která blahodárně působí na lidský organismus. “Ze zkušenosti můžeme říci, že běžné kombuchy mají více octových bakterií, které jsou zodpovědné za kyselejší chuť,” vysvětluje Alexandros Samaras rozdíl oproti ostatním produktům na trhu.

S KOFEINEM I BEZ 

Od dubna představí F.H. Prager další příchutě, které tak obohatí stávající portfolio hned o dvě novinky. “Naším cílem bylo opět představit trhu něco unikátního, produkty se snažíme stavět na zajímavých typech čajů, spíše než primárně na ovoci, jak je v této kategorii běžným trendem,” popisuje vznik novinek Alexandros Samaras.

Vybírat tak může spotřebitel nejen podle chuti, ale také podle funkčních efektů, které v daný moment vyhledává. Matcha má díky použité směsi čajů vyšší obsah kofeinu, Rooibos naopak neobsahuje kofein žádný.


Mohlo by vás zajímat

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

1. MÁJ: ĆAS LÁSKY, ALE I RŮŽOVÉHO VÍNA

05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.

VĚDCI: PŮDA JE PLNÁ PESTICIDŮ, ČEŠTÍ ZEMĚDĚLCI ZA TO ALE NEMOHOU

08.04.2024 | Výsledky ukázaly, že v zemědělsky využívané krajině se koncentruje a šíří poměrně velké množství pesticidů, z nichž některé mohou mít významný dopad na biologickou rozmanitost a zároveň jsou výrazně rizikové i pro člověka. Z velké části se ovšem nejednalo o látky aplikované samotnými farmáři.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.