SNÍDANĚ KRÁLŮ: 7 TIPŮ NA SKVĚLÉ TOASTY

SNÍDANĚ KRÁLŮ: 7 TIPŮ NA SKVĚLÉ TOASTY

21.04.2022 Jana Čiháková

Chléb s máslem, šunkou, sýrem nebo salámem je jednou nejtypičtějších studených večeří. A ačkoli mu nelze vytknout, že není dobrý, shodneme se parně na tom, že jím už nikoho neohromíte. Studené večeře přitom nemusejí být nuda. I ve studené kuchyni panují trendy, které z nouzovky vytvoří dokonalý gurmánský zážitek.

Avokádo a zastřené vejce

Avokádo a vejce, to je kombinace, která vás nezklame. Avokádo jen nakrájejte na plátky a položte na toast, který jste opekli na másle. Nahoru dejte zastřené vejce. To připravíte tak, že jej vyklopíte do naběračky a ponoříte na chvilku do vroucí vody s trochou octa.

Guacamole toast

Opečený toast můžete také potřít guacamole. Avokádo a rajčata nakrájejte na malé kousky, přidejte najemno nakrájenou cibulku, koriandr a zakapejte limetovou šťávou.

Jahody a arašídové máslo

Plátky chleba můžete také potřít arašídovým máslem a poklást plátky nakrájených jahod. Američané by upřednostnili variantu s džemem namísto jahod, ale naše variace vám třeba zachutná víc.

Kozí sýr a ořechy

Chléb zlehka opečte s plátky kvalitního kozího sýra a s ořechy. Po vyjmutí z trouby pokapejte trochu medem, přidejte nastrouhanou hrušku a oblíbené bylinky.

Losos, tvaroh a kopr

Plátky chleba potřete tvarohem, obložte plátky uzeného lososa. Můžete zakápnout citronovou šťávou a posypat koprem.

Dýně a sýr

Uvařenou dýni rozmixujte, přidejte k ní čerstvý sýr, sůl a pepř a umíchejte pomazánku. Natřete na plátky chleba a ozdobte plátky pečené dýně.

Řepa a kozí sýr

Pečenou řepu nakrájejte na plátky a poklaďte na chléb potřený tvarohem. Doplňte plátky kozího sýra, ochuťte olivovým olejem, tymiánem, osolte a opepřete. Chvilku zapečte.


Mohlo by vás zajímat

ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY! VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15

22.04.2024 | Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli představitelům obou platforem předat své požadavky.

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

OVOCE K MASU A ZELENINA DO DEZERTU? NEBUDETE LITOVAT

19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.