Pražané mají první Pražské řeznictví

Pražané mají první Pražské řeznictví

31.03.2016 Redakce

České maso od českých řezníků. To je hlavní myšlenka Pražského řeznictví. Návrat k tradici a pocta řemeslu je filozofií nově otevřeného řeznictví, které se usídlilo na adrese Vinohradská 108. Nabídne to nejkvalitnější české maso, vybrané pochoutky ze zahraničí a potěší i hladové strávníky.

Součástí řeznictví je malé bistro, kde se denně podávají teplé delikatesy, jakými jsou pečená žebírka, na místě připravené burgery či pečená masa.

Lišíme se přístupem

Češi milují maso, pečené, vařené, smažené či v podobě tataráku i syrové. „Kde se ale vzala představa, že pokud si chceme pochutnat, musíme si koupit maso z Argentiny či z Irska? Možná si za to můžeme sami my, řezníci. Většina řeznictví se zastavila jak v čase, tak i v sortimentu v roce 1995 a pokud už najdete kvalitní maso, pak ho v současném stavu nejen zaplatíte, ale často i přeplatíte,“ popisuje aktuální situaci Vít Morkus z Pražského řeznictví. To je i hlavní důvod proč se prodejna vymezí nejen sortimentem, ale také osobním přístupem. „Naším cílem je poskytovat prvotřídní kvalitu a výběr toho nejlepšího masa a specialit, které si naši spokojení zákazníci odnesou domů vždy čerstvé a stanou se s naší pomocí mistry ve své kuchyni,“ dodává pan Morkus.

Maso na prvním místě!

Rozmanitý výběr masa na našich pultech pochází z vybraných chovů českých producentů, kteří důkladně dohlíží na kvalitní podmínky pro chov zvířat. Maso podléhá kontrolám, díky nimž je zaručen vysoký standard kvality. V nabídce budou jak tradičnější kusy masa, tak sortiment speciálnější, například hovězí veverka, flank steak, přeštické prase, jehněčí kotlety, osobuko z telete či brzlík. Samozřejmostí pak bude výhradně česká drůbež. Raritou pak bude delikátní maso Qualivo, hovězí maso z českých chovů připravované podle unikátní švýcarské technologie krmení a chovu zvířat, která respektuje jejich přirozené potřeby. Vzniká tak mimořádně chutné maso s množstvím cenných látek.


Mohlo by vás zajímat

RYZLINK JE ZÁRUKOU SKVĚLÉHO VÍNA: POTVRZENO NA VALTICKÝCH VINNÝCH TRZÍCH

19.04.2024 | Šampionem mezi bílými víny je v 57. ročníku soutěže Valtické vinné trhy Ryzlink vlašský Terroir Pálava 2022, výběr z hroznů z Vinařství Vajbar ze Zaječí na Břeclavsku, mezi červenými víny odborná porota nejvýše hodnotila Cabernet Sauvignon 2021, výběr z hroznů, z Vinařství Garčic z Pavlova na Břeclavsku. Hodnocení více že 700 vzorků z 11 zemí a čtyř světadílů trvalo čtyři dny, o výsledcích dnes informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY! VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15

22.04.2024 | Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli představitelům obou platforem předat své požadavky.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.