Pražané mají první Pražské řeznictví

Pražané mají první Pražské řeznictví

31.03.2016 Redakce

České maso od českých řezníků. To je hlavní myšlenka Pražského řeznictví. Návrat k tradici a pocta řemeslu je filozofií nově otevřeného řeznictví, které se usídlilo na adrese Vinohradská 108. Nabídne to nejkvalitnější české maso, vybrané pochoutky ze zahraničí a potěší i hladové strávníky.

Součástí řeznictví je malé bistro, kde se denně podávají teplé delikatesy, jakými jsou pečená žebírka, na místě připravené burgery či pečená masa.

Lišíme se přístupem

Češi milují maso, pečené, vařené, smažené či v podobě tataráku i syrové. „Kde se ale vzala představa, že pokud si chceme pochutnat, musíme si koupit maso z Argentiny či z Irska? Možná si za to můžeme sami my, řezníci. Většina řeznictví se zastavila jak v čase, tak i v sortimentu v roce 1995 a pokud už najdete kvalitní maso, pak ho v současném stavu nejen zaplatíte, ale často i přeplatíte,“ popisuje aktuální situaci Vít Morkus z Pražského řeznictví. To je i hlavní důvod proč se prodejna vymezí nejen sortimentem, ale také osobním přístupem. „Naším cílem je poskytovat prvotřídní kvalitu a výběr toho nejlepšího masa a specialit, které si naši spokojení zákazníci odnesou domů vždy čerstvé a stanou se s naší pomocí mistry ve své kuchyni,“ dodává pan Morkus.

Maso na prvním místě!

Rozmanitý výběr masa na našich pultech pochází z vybraných chovů českých producentů, kteří důkladně dohlíží na kvalitní podmínky pro chov zvířat. Maso podléhá kontrolám, díky nimž je zaručen vysoký standard kvality. V nabídce budou jak tradičnější kusy masa, tak sortiment speciálnější, například hovězí veverka, flank steak, přeštické prase, jehněčí kotlety, osobuko z telete či brzlík. Samozřejmostí pak bude výhradně česká drůbež. Raritou pak bude delikátní maso Qualivo, hovězí maso z českých chovů připravované podle unikátní švýcarské technologie krmení a chovu zvířat, která respektuje jejich přirozené potřeby. Vzniká tak mimořádně chutné maso s množstvím cenných látek.


Mohlo by vás zajímat

MISTROVSTVÍ V MÍCHÁNÍ KOKTEJLŮ: PO 11LETECH ZVÍTĚZIL ČECH

06.05.2024 | Mistrem světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink 2024 se dnes v Karlových Varech stal Martin Vogeltanz. Po 11 letech tak zvítězil Čech, a to potřetí v pětadvacetileté historii soutěže. Vybrala ho odborná porota z 19 barmanů z celého světa, kteří postoupili do finále. Kromě titulu mistra světa získal také finanční odměnu 10 000 dolarů (téměř 233 000 Kč). Vítězný koktejl Nature bude také v nabídce Mattoni barů na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary od 28. června do 6. července.

STÍN NAD BUDOUCNOSTÍ OLIVOVÉHO OLEJE: TRANSFORMACE V ODVĚTVÍ

06.05.2024 | Výrobci olivového oleje čelí jednomu z nejsložitějších období v historii. Zpravodajskému serveru CNBC to řekl největší producent olivového oleje na světě, španělská společnost Deoleo. Na vině je změna klimatu, prudký růst cen, vysoké úrokové sazby a vysoká inflace. Odvětví proto podle něj musí projít hlubokou transformací.

INSPEKCE ODHALILA FAZOLE PLNÉ HERBICIDŮ: "DOBROTU" PRODÁVALO TESCO

17.04.2024 | V sušených fazolích, které prodával řetězec Tesco pod svou privátní značkou, zjistila laboratorní analýza Státní zemědělské a potravinářské inspekce výskyt herbicidu ve čtyřikrát vyšším množství, než povoluje zákon. Šlo o fazole vypěstované v Argentině a nevyhovující šarže měla 1344 balení, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.