Pokrmy pro zdravý a štíhlý podzim

Pokrmy pro zdravý a štíhlý podzim

20.10.2014 | Chcete zhubnout pár kilo před sváteční a plesovou sezonou? Tyhle recepty vás zásobí živinami a naví s nimi i budete příjemně hubnout.

Zelná polévka

Potřebujeme: 500 ml vývaru, 200 g kyselého zelí, 100 g hlívy ústřičné, malou cibulku, lžíci smetany 30%, drcený kmín dvouletý, sůl, pepř, lžičku másla

Postup: Na lžičce másla orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme pokrájené kysané zelí a hlívu ústřičnou. Osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a zalijeme vývarem. Krátce provaříme, aby zelí zůstalo křupavé. Necháme vychladnout, přidáme smetanu.

Zapečený špenát s vajíčkem a cuketou na česneku

spenat

Potřebujeme: 200 g listového špenátu, 200 g cukety, 3 slepičí bílky, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, menší cibuli

Postup: Na menší lžičce másla osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem. Dáme do ní na kostičky nakrájenou cuketu a orestovanou cibulku. Jemně osolíme, opepříme. Zakryjeme listovým špenátem. Přidáme 2 stroužky rozmačkaného česneku. Opět osolíme, opepříme a přelijeme rozšlehanými bílky. V troubě pečeme na 150 °C 30 minut.

 

Pražená falešná omeleta

omeleta

Potřebujeme: 1 zelenou papriku, 1 červenou papriku, menší cibuli, 2 slepičí bílky, sůl, pepř, drcenou červenou papriku

Postup: Na menší lžičce másla osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou a zelenou papriku. Osolíme, opepříme. Zalijeme rozšlehanými bílky a posypeme práškem z červené papriky. Smažíme z obou stran.

Zdroj Ketofit.cz

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Kuřecí kousky ve sladkokyselé omáčce, fenyklovo-okurkový salát - dnešní oběd?

28.04.2020 | Známý módní návrhář, ale zároveň i vášnivý kuchař Pavel Berky si pro vás zase něco připravil. Jaro vládne lehkým jídlům, proto vynechte přílohu a k masu si dejte jen lehký detoxikační salát - okurkovo-fenyklový je skvělá volba.

Tip na dnešní večeři: Burrito s opečenými brambory a chorizem

15.04.2020 | Při výběru a nákupu surovin pro tento recept pamatujte, že čím kvalitnější, tím lépe...

Tip na rychlou večeři: Udělejte masovou pomazánku

13.05.2020 | Recept na masovou pomazánku z měkoučkého vepřového masa se vám bude určitě hodit. Pomazánku si můžete dát ke svačině, večeři nebo prostě jen tak. Časová náročnost přípravy tohoto jídla je asi 10 minut.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Červnové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont