Některé farmářské trhy v Praze letos nemají zimní přestávku

Některé farmářské trhy v Praze letos nemají zimní přestávku

15.01.2015 ČTK

K dispozici bude užší sortiment, jen zelenina a vajíčka. V plném rozsahu se znovu otevřou znovu od konce ledna, respektive poloviny února.

Některé farmářské trhy v Praze letos nebudou mít zimní přestávku. V omezeném rozsahu trhy na námětí Jiřího z Poděbrad otevřou i lednové soboty. Provoz bude příští dvě lednové soboty omezený jen na sobotní dopoledne, prodávat se bude zelenina a vejce. Další dvě soboty pak budou trhy menší, ale s širší nabídkou. "Pokud nepřijdou kruté mrazy, od února začneme na Jiřáku ve všechny tržní dny, tedy středy, čtvrtky, pátky a soboty. Na Náplavce pak od 14. února 2015," sdělili pořadatelé¨Farmářského tržiště.
    Ostatní trhy v Praze budou mít zimní přestávku většinou až do března. Například farmářské trhy Prahy 10 na Kubánském náměstí budou letos poprvé 3. března, stejně jako trhy v Dejvicích. Na konci března začnou trhy na Pankráci a Barandově, na začátku dubna na Anděli. Na Tylově náměstí na Vinohradch skončily v polovině listopadu, vloni se znovu otevřely 20. března, trhy na Chodovské tvrzi na Jižním Městě v dubnu.


Mohlo by vás zajímat

INSPEKCE ODHALILA FAZOLE PLNÉ HERBICIDŮ: "DOBROTU" PRODÁVALO TESCO

17.04.2024 | V sušených fazolích, které prodával řetězec Tesco pod svou privátní značkou, zjistila laboratorní analýza Státní zemědělské a potravinářské inspekce výskyt herbicidu ve čtyřikrát vyšším množství, než povoluje zákon. Šlo o fazole vypěstované v Argentině a nevyhovující šarže měla 1344 balení, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

1. MÁJ: ĆAS LÁSKY, ALE I RŮŽOVÉHO VÍNA

05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.