Některé farmářské trhy v Praze letos nemají zimní přestávku

Některé farmářské trhy v Praze letos nemají zimní přestávku

15.01.2015 ČTK

K dispozici bude užší sortiment, jen zelenina a vajíčka. V plném rozsahu se znovu otevřou znovu od konce ledna, respektive poloviny února.

Některé farmářské trhy v Praze letos nebudou mít zimní přestávku. V omezeném rozsahu trhy na námětí Jiřího z Poděbrad otevřou i lednové soboty. Provoz bude příští dvě lednové soboty omezený jen na sobotní dopoledne, prodávat se bude zelenina a vejce. Další dvě soboty pak budou trhy menší, ale s širší nabídkou. "Pokud nepřijdou kruté mrazy, od února začneme na Jiřáku ve všechny tržní dny, tedy středy, čtvrtky, pátky a soboty. Na Náplavce pak od 14. února 2015," sdělili pořadatelé¨Farmářského tržiště.
    Ostatní trhy v Praze budou mít zimní přestávku většinou až do března. Například farmářské trhy Prahy 10 na Kubánském náměstí budou letos poprvé 3. března, stejně jako trhy v Dejvicích. Na konci března začnou trhy na Pankráci a Barandově, na začátku dubna na Anděli. Na Tylově náměstí na Vinohradch skončily v polovině listopadu, vloni se znovu otevřely 20. března, trhy na Chodovské tvrzi na Jižním Městě v dubnu.


Mohlo by vás zajímat

RYZLINK JE ZÁRUKOU SKVĚLÉHO VÍNA: POTVRZENO NA VALTICKÝCH VINNÝCH TRZÍCH

19.04.2024 | Šampionem mezi bílými víny je v 57. ročníku soutěže Valtické vinné trhy Ryzlink vlašský Terroir Pálava 2022, výběr z hroznů z Vinařství Vajbar ze Zaječí na Břeclavsku, mezi červenými víny odborná porota nejvýše hodnotila Cabernet Sauvignon 2021, výběr z hroznů, z Vinařství Garčic z Pavlova na Břeclavsku. Hodnocení více že 700 vzorků z 11 zemí a čtyř světadílů trvalo čtyři dny, o výsledcích dnes informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

FRANCIE HLÁSÍ REKORD: BAGETA JE VĚTŠÍ NEŽ MRAKODRAP

06.05.2024 | Francouzští pekaři v neděli upekli nejdelší bagetu na světě a překonali tak rekord, který dosud v Guinnessově knize rekordů drželi Italové. Bageta, kterou vytvořili na okraji Paříže v obci Suresnes měřila 140,5 metru. Informoval o tom dnes server BBC.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.