KROKETY JEN Z BRAMBOR? A CO ZKUSIT BROKOLICOVÉ?

KROKETY JEN Z BRAMBOR? A CO ZKUSIT BROKOLICOVÉ?

29.09.2022 Jana Čiháková

Bramborové krokety jsou klasika, která potěší. Nemusíte se omezovat ale jen na tento druh zeleniny. Brokolicové krokety vás překvapí svou výtečnou chutí a obsahují i méně kalorií.

BUDETE POTŘEBOVAT:

20 dkg hrubé mouky Pernerka

40 dkg vařených studených brambor

20 až 25 dkg syrové brokolice

20 dkg hrubé mouky Pernerka

mouka na podsypávání podle potřeby

1 vejce

1 lžička kypřícího prášku do pečiva

sůl podle chuti

olej na smažení podle potřeby

Ingredience na obalení:

1 vejce

6 lžic mléka

strouhanka podle potřeby

sůl podle chuti

POSTUP:

  1. Vařené studené brambory a syrovou brokolici nastrouháme na jemném vzorku struhadla.
  2. Přidáme ostatní suroviny na těsto a vypracujeme rukou.
  3. Tvoříme válečky silnější než palec, které namočíme do osoleného vajíčka s mlékem, obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.
  4. Hotové podkládáme na ubrousky, které nám vysají přebytečný tuk.

Mohlo by vás zajímat

MISTROVSTVÍ V MÍCHÁNÍ KOKTEJLŮ: PO 11LETECH ZVÍTĚZIL ČECH

06.05.2024 | Mistrem světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink 2024 se dnes v Karlových Varech stal Martin Vogeltanz. Po 11 letech tak zvítězil Čech, a to potřetí v pětadvacetileté historii soutěže. Vybrala ho odborná porota z 19 barmanů z celého světa, kteří postoupili do finále. Kromě titulu mistra světa získal také finanční odměnu 10 000 dolarů (téměř 233 000 Kč). Vítězný koktejl Nature bude také v nabídce Mattoni barů na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary od 28. června do 6. července.

MRAZY NAPÁCHALY ŠKODY NA VINICÍCH, JDE O MILIONY

22.04.2024 | Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v Česku půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl to prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Vinohrady v Čechách ničil noční mráz o víkendu, část úrody poškodil už v noci na pátek. Vinaři na jihu Moravy proto od minulého týdne pozorně sledují několik předpovědních modelů i vlastní meteostanice, doplnil Chlad.

STÍN NAD BUDOUCNOSTÍ OLIVOVÉHO OLEJE: TRANSFORMACE V ODVĚTVÍ

06.05.2024 | Výrobci olivového oleje čelí jednomu z nejsložitějších období v historii. Zpravodajskému serveru CNBC to řekl největší producent olivového oleje na světě, španělská společnost Deoleo. Na vině je změna klimatu, prudký růst cen, vysoké úrokové sazby a vysoká inflace. Odvětví proto podle něj musí projít hlubokou transformací.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.