Kozel pivem roku 2014

Kozel pivem roku 2014

25.02.2014 ČTK

V Brně se vyhlašovaly výsledky soutěže Zlatý pohár Pivex.

Titul šampiona v soutěži Zlatý pohár Pivex - pivo roku 2014 získal Velkopopovický kozel 11. Stejné pivo vyhrálo i kategorii jedenáctek a světlých ležáků. Středočeský pivovar ze skupiny Plzeňský Prazdroj tak na trůnu střídá přerovského Zubra, který kraloval v posledních letech. Výsledky dnes vyhlásili organizátoři soutěže v Brně. 


    Zubr tentokrát vyhrál jen kategorii tmavých piv. Nejlepší kolekci má majetkově spřízněný Pivovar Litovel, který vyhrál i kategorii nealkoholických míchaných piv. 
    Dařilo se i značce Zlatopramen ze skupiny Heineken. Kategorii nízkoalkoholických míchaných piv vyhrál její Radler grapefruit, Zlatopramen má i nejlepší nealko pivo. 
    V kategorii světlých výčepních piv vyhrály dvě značky, na prvním místě jsou společně Holba classic a Starobrno tradiční. V soutěži bylo letos 51 značek piv z 15 českých pivovarů. 


    V kategorii minipivovarů zvítězil světlý ležák z Koutu na Šumavě a Purkmistr - tmavý ležák společnosti LUKRÉCIUS, a.s. - Pivovarský dvůr Plzeň. Novinkou bylo vyhlašování kategorie sudových piv, jejichž kvalitu hodnotili degustátoři na brněnském výstavišti dnes. Nejlepším světlým výčepním pivem je desítka z Krušovic, kategorii světlých ležáků vyhrálo Starobrno medium

  Výrobci podle organizátorů vítají novou soutěž především proto, že se v posledních letech výrazně změnil poměr spotřeby sudových piv ve prospěch lahvových. Hlavními hodnotícími kritérii obou pivařských soutěží jsou chuť, plnost, vůně, říz a hořkost piv. 
    Titul šampiona v minulém ročníku soutěže Zlatý pohár Pivex - pivo roku 2013 získal Zubr gold z přerovského Pivovaru Zubr. Stejná značka piva vyhrála i kategorii světlých výčepních piv. Nejlepší kolekci piv měl stejně jako letos Pivovar Litovel.


Mohlo by vás zajímat

MRAZY NAPÁCHALY ŠKODY NA VINICÍCH, JDE O MILIONY

22.04.2024 | Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v Česku půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl to prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Vinohrady v Čechách ničil noční mráz o víkendu, část úrody poškodil už v noci na pátek. Vinaři na jihu Moravy proto od minulého týdne pozorně sledují několik předpovědních modelů i vlastní meteostanice, doplnil Chlad.

ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY! VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15

22.04.2024 | Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli představitelům obou platforem předat své požadavky.

RYZLINK JE ZÁRUKOU SKVĚLÉHO VÍNA: POTVRZENO NA VALTICKÝCH VINNÝCH TRZÍCH

19.04.2024 | Šampionem mezi bílými víny je v 57. ročníku soutěže Valtické vinné trhy Ryzlink vlašský Terroir Pálava 2022, výběr z hroznů z Vinařství Vajbar ze Zaječí na Břeclavsku, mezi červenými víny odborná porota nejvýše hodnotila Cabernet Sauvignon 2021, výběr z hroznů, z Vinařství Garčic z Pavlova na Břeclavsku. Hodnocení více že 700 vzorků z 11 zemí a čtyř světadílů trvalo čtyři dny, o výsledcích dnes informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.