Inspekce nechala zavřít prodejnu Konzum

Inspekce nechala zavřít prodejnu Konzum

05.04.2014 ČTK

Nejen hlodavce našla SPZI v prodejně v obci Vraclav na Ústeckoorlicku.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zavřela prodejnu potravin Konzum v obci Vraclav na Ústeckoorlicku. Našla v ní mrtvé hlodavce, myší trus byl přímo na prodejní ploše i v zázemí. SZPI to uvedla v tiskové zprávě. 
    V prodejně také inspekce zjistila nečistoty a ve skladu i vyřazené pečivo napadené plísní. "Vzhledem k tomu, že v provozovně nebyly zajištěny dostatečné hygienické podmínky pro uvádění potravin na trh a nebyly zde zavedeny účinné postupy pro regulaci škůdců, SZPI nařídila provozovnu neprodleně uzavřít," uvedl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. 
    Inspekce provozovateli uložila, aby provedl důkladnou sanitaci a deratizaci provozovny, celkový úklid a odstranil potraviny napadené plísní. "Až do splnění uložených opatření, což inspekce prověří opakovanou kontrolou, zůstane prodejna uzavřena," dodal Kopřiva. 


Mohlo by vás zajímat

MRAZY NAPÁCHALY ŠKODY NA VINICÍCH, JDE O MILIONY

22.04.2024 | Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v Česku půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl to prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Vinohrady v Čechách ničil noční mráz o víkendu, část úrody poškodil už v noci na pátek. Vinaři na jihu Moravy proto od minulého týdne pozorně sledují několik předpovědních modelů i vlastní meteostanice, doplnil Chlad.

1. MÁJ: ĆAS LÁSKY, ALE I RŮŽOVÉHO VÍNA

05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.

RYZLINK JE ZÁRUKOU SKVĚLÉHO VÍNA: POTVRZENO NA VALTICKÝCH VINNÝCH TRZÍCH

19.04.2024 | Šampionem mezi bílými víny je v 57. ročníku soutěže Valtické vinné trhy Ryzlink vlašský Terroir Pálava 2022, výběr z hroznů z Vinařství Vajbar ze Zaječí na Břeclavsku, mezi červenými víny odborná porota nejvýše hodnotila Cabernet Sauvignon 2021, výběr z hroznů, z Vinařství Garčic z Pavlova na Břeclavsku. Hodnocení více že 700 vzorků z 11 zemí a čtyř světadílů trvalo čtyři dny, o výsledcích dnes informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.