regiony  

Festival dobrého jídla a pití

Festival dobrého jídla a pití

30.06.2014 Redakce

V rámci třídenní akce vás čeká ucelený program, kde nebudou chybět potraviny a produkty od regionálních dodavatelů, vybrané místní delikatesy a gastronomie od mistrů kuchařů.

GASTRO FOOD FEST 2014 – Festival dobrého jídla a pití! se koná 17. až 19. října 2014 v areálu výstaviště Zahrada Čech, Litoměřice

 Na co se můžete těšit? V rámci třídenní akce vás čeká ucelený program, kde nebudou chybět potraviny regionálních dodavatelů, vybrané místní delikatesy, gastronomie od mistrů kuchařů. Na dvou pódiích budou probíhat nejen soutěže, ale i kuchařské a barmanské show. Jako VIP akci navštíví herečka a zpěvačka Daniela Šinkorová, která se zapojí i do kuchařských show. Po celé tři dny vás budou provázet moderátoři Petr Zajíček a Zdeněk Lukesle.

fest

Soutěžit se bude o nejhezčí volské oko, o Mistra Kávy Montecelio - soutěž profesionálních baristů. Školy představí kuchaře a cukráře, kteří ukážou své dovednosti, a vy budete moci vše ochutnat.

Letošní ročník Gastro food festu by měl přinést labužnické vánoce pro děti z dětských domovů a zpestřit jim každodenní život. Kuchaři, kteří budou vařit na festivalu, připraví na Vánoce delikatesní pochoutky pro děti z dětských domovů v Ústeckém kraji. Navíc všechny recepty budou vydány jako knižní kuchařka.

fest2

Dále dá festival šanci mladým kuchařům a cukrářům. V rámci festivalu budou mít speciální den pro odborné školy gastronomického zaměření, které se zde budou moci představit a to jak v rámci vlastní prezentace, tak i formou kuchařských soutěží.

Díky prokázání kvality získal festival i odbornou záštitu Asociace kuchařů a cukrářů ČR, Barmanská asociace ČR a Okresní agrární komory.

fest3

O dalších novinkách Vás budeme informovat na www.gastrofoodfest.cz

 

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Dožínkové slavnosti ve znamení lahodných pstruhů

30.07.2014 | Pochutnejte si na čerstvých pstruzích od největšího českého producenta pstruha duhového na festivalu „Dožínkové slavnosti aneb Připlul k nám pstruh z Rybářství Kolář na Vysočině“

Festival minipivovarů na Pražském hradě

04.06.2014 | Více než sedm desítek tuzemských minipivovarů se 13. a 14. června představí na Pražském hradě v rámci třetího ročníku festivalu minipivovarů.

Přehlídka v Prachaticích nabídne sýry, víno a ryby

09.06.2014 | Přehlídky Sýry, ryby a víno v Prachaticích se zúčastní přes 30 vinařství z České a Moravské vinařské oblasti, ale také ze Slovenska a Itálie.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.