Dojde mouka? Nevadí. Do 20 min je u vás aneb nová garance od Wolt

Dojde mouka? Nevadí. Do 20 min je u vás aneb nová garance od Wolt

25.11.2021 ČTK, SHUTTERSTOCK

Služba na doručování jídla Wolt dnes v Praze na Smíchově otevřela svůj první obchod pod názvem Wolt Market. Sloužit bude k objednání potravin, drogistického zboží nebo potřeb do domácnosti. Objednávku budou mít lidé doma do 20 minut, k zákazníkům v nejbližším okolí prodejny by kurýři měli zvládnout dorazit do čtvrt hodiny.

Do konce roku chce Wolt v hlavním městě otevřít druhý obchod. Firma to dnes sdělila ČTK. Z konkurentů podobnou službu už déle provozuje Dáme jídlo, společnost Bolt plánuje její spuštění v Praze do konce roku.

Wolt Market bude v provozu denně od 08:00 do 22:00, nabízí kolem 2000 produktů. Z počátku bude podle firmy určen hlavně pro malé a týdenní nákupy. V prvním měsíci budou do rozvozové oblasti spadat Smíchov, Vinohrady, Hradčany, Vyšehrad, Dejvice, Střešovice, Nové Město, Podolí, Braník a také části Karlína, Žižkova a Nuslí. Zákazník musí objednat zboží alespoň za 200 korun. Do prodejny budou mít přístup jen partnerští kurýři Woltu.

Start-up Wolt službu provozuje ve Finsku, Řecku a Dánsku. Zkušenosti z těchto zemí podle ředitelky Wolt Marketu pro ČR a Slovensko Jany Trnovské ukázaly, že zájem o dovoz zboží je velký od počátečního otevření. "Cílem Wolt Marketu je stát se službou, která poskytne našim uživatelům prvotřídní zákaznický zážitek, zatímco zůstane zisková. Samo o sobě je to velká výzva, protože rychlá donáška i potraviny jsou nízkomaržový a po operační stránce velmi nákladný a komplexní byznys. Náplní mojí práce je tedy udělat všechno pro to, abychom našich cílů dosáhli," uvedla Trnovská.

Dáme market?

Firma Dáme jídlo svou službu Dáme market spustila letos, nejprve v Praze. Nyní jsou na rozvozové mapě podle informací na webu společnosti také Brno, Olomouc, Plzeň a Liberec. Nákupy rozváží do půl hodiny. Kromě potravin či drogerie si lidé jejím prostřednictvím mohou objednat i hračky nebo krmivo pro zvířata.

Estonský start-up Bolt chce provoz služby Bolt market v České republice zahájit do konce roku v Praze. Z počátku se hodlá zaměřit na dovoz potravin, s objednávkou by měli být kurýři u zákazníka do 15 minut. Už začátkem příštího roku by Bolt chtěl službu podle manažera Bolt Food pro ČR Marka Maxy rozšířit do dalších měst, zaměří se na ta, kde už působí a rozváží jídlo z restaurací, řekl dříve ČTK.

Technologický start-up Wolt vznikl v roce 2014 ve Finsku. Nyní působí ve 23 zemích. Do České republiky vstoupil v roce 2018, služby nabízí v jedenácti městech, naposledy expandoval do Mladé Boleslavi.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM: ŠUNKA PLNÁ NEBEZPEČNÝCH LISTERIÍ NA TRHU

22.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje krůtí šunku od výrobce LE&CO-Ing. Jiří Lenc, s.r.o. kvůli obsahu bakterie Listeria monocytogenes. Výrobek prodávaly pod dvěma různými obchodními názvy obchodní řetězce Tesco a Globus. Spotřebitelé, kteří mají šunku doma, by ji neměli konzumovat a mohou ji vrátit v místě nákupu.

NA ZELENÝ ČTVRTEK, ZELENÝ ŠKOPEK: NA ČEPU NA TĚCHTO ADRESÁCH

25.03.2024 | Na Zelený čtvrtek 28. března se v celé České republice i na Slovensku začne už tradičně čepovat Zelené pivo z pivovaru Starobrno. Letos už po devatenácté. Celkem budou mít pivaři a všichni příznivci speciálu s nezvyklou barvou k dispozici 4 920 hektolitrů. Zeleným pivem si mohou připít všichni v Čechách i na Moravě, aktualizovaný seznam všech provozoven se Zeleným pivem na čepu zájemci najdou před Velikonocemi na webových stránkách www.zelenepivo.cz.

ZE SAPY ROVNOU DO NEMOCNICE! KONTROLY ODHALILY TUNU DIVNÝCH POTRAVIN

27.03.2024 | Inspektoři Státní veterinární správy v závěru uplynulého týdne při společné kontrole s Celní správou zkontrolovali na příjezdové komunikaci do areálu tržnice SAPA dodávku převážející 1315 kg nevyhovujících potravin živočišného původu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.