Články se štítkem: zahraničí

Bagetou o délce 122,4 metrů překonaly Francie s Itálií světový rekord!

20.10.2015 | Na oslavu 50. výročí lásky vzdala Nutella minulou neděli hold svému dlouholetému partnerovi: pečivu! Během zvláštní akce, která se uskutečnila v rámci Univerzální Expozice v Miláně, spojili oba „milenci“ síly a vytvořili 122,4 metrů dlouhou bagetu, čímž překonali dřívější rekord 111 metrů. Tento výkon potvrdila slavná Guinessova kniha rekordů!

Na Beaře nám je blaze

13.07.2015 | Když jsme se před devíti lety chystali s manželkou a se synem poprvé na dovolenou do Irska, byl jsem zvědavý úplně na všechno. Tedy i na tamní kuchyni. Jako strávník nejsem vybíravý ani náročný. Odjakživa mi vyhovují jídla jednodušeji připravovaná než ta, jejichž recepty jsou složité. Ne proto, že bych se sám mohl octnout v roli kuchaře. Nevařím, neumím to, ale přiznávám, že rád jím.

Gastronomie jezerní říše

06.05.2015 | Vábničkou kraje kolem jezer je kombinace modrých vod, příjemného podnebí, subtropické vegetace a horských scenérií. Sladká voda je živel, který sjednocuje území Lombardie, spojuje hory, pláně i jezera a z kulinářského hlediska tu vznikla pozoruhodná paleta chutí.

Unikátní souhra v kuchyni protinožců

09.04.2015 | Kuchyně Nového Zélandu je kombinací gastronomie původních obyvatel a evropských i asijských přistěhovalců. Dnes není jejich pouhou syntézou, ale existuje identifikovatelná autentická novozélandská kuchyně, ve které se promítají vlivy australské, kalifornské, středomořské i asijské.

Česko se chystá zažádat o chráněné zeměpisné označení pro Český mák

06.03.2015 | Jedním z ochranných označení se k dnešnímu dni pyšní 33 českých výrobků.

Kde je kuchař polovičním lékařem

31.10.2014 | Naše přispěvatelka Šárka Škachová se vydala až do daleké Číny. Exotické chutě a vůně vám tak může zprostředkovat z první ruky!

Belgické město Bruggy vybuduje „pivovod"

25.09.2014 | Potrubí vedené pod zemí bude dlouhé tři kilometry a spojí pivovar De Halve Maan s průmyslovou oblastí, kde se pivo bude plnit do lahví a dopravovat zákazníkům po celém světě.

V rytmu čardáše za vůní guláše

03.09.2014 | Segedín, debrecínka, pálenka, čabajka, lečo… už jen při vyslovení názvů typických a světoznámých pokrmů maďarské kuchyně se nám obvykle sbíhají sliny.

Téměř dvě třetiny Francouzů nerozumí vínu

03.09.2014 | Výsledky průzkumu časopisu Terre de vins překvapily.

Katalánci nejsou Španělé. Ani v kuchyni.

25.08.2014 | Zkuste jíst jako horkokrevní Katalánci - rádi, dobře, ve velkém a pozdě...

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.