Články se štítkem: zahraničí

Rusko zakazuje od pondělka dovoz brambor z EU

30.06.2013 | Rusko od pondělka 1. července zakazuje dovoz brambor ze zemí Evropské unie, a to kvůli výskytu "škůdců" ohrožujících bezpečnost potravin.

Korutany – země vysokých hor a tisíce chutí

27.06.2013 | Císařský trhanec nebo korutanské taštičky? Které z rakouských dobrot propadnete vy?

Cizina na lžíci

21.06.2013 | Kde mají v Čechách nakupovat cizinci, pokud se jim zasteskne po domácí kuchyni? A kde si po návratu z dovolené pořídíte autentické dobroty vy?

Poživatelný hmyz

13.05.2013 | Organizace spojených národů našla novou zbraň, jež by mohla pomoci v boji proti hladu. Jde o poživatelný hmyz, který už teď tvoří doplněk potravy pro zhruba dvě miliardy lidí.

Kvalita a kontrola polských potravin zůstává stále otázkou

02.04.2013 | Česká republika byla na půdě Evropského parlamentu, konkrétně na semináři „Problémy ve spolupráci v oblasti kvality a bezpečnosti potravin na vnitřním evropském trhu“ dne 20. března 2013 obviněna z účelové manipulace s fakty o polských potravinách a z neopodstatněného boje České republiky proti dovozu polských potravin.

Masokombinát v Polsku mlel do klobás zdechliny

21.03.2013 | Rozemleté maso z uhynulých zvířat přidávali do klobás a jiných výrobků v masokombinátu v polské Bialé Rawské v Lodžském vojvodství. Třiačtyřicetiletého majitele firmy nyní policie zatkla a prokuratura obvinila z nebezpečné činnosti. Hrozí mu až osm let za mřížemi.

Označování původu masa v jídlech EU

27.02.2013 | Francie bude usilovat o to, aby celá Evropská unie zavedla přísná pravidla pro označování původu masa v předem připravených jídlech.

Kdo podporuje polské potraviny na českém trhu?

06.02.2013 | V době, kdy český trh opět čelí skandálu s polskými potravinami, považuje Potravinářská komora ČR prohlášení Svazu obchodu a cestovního ruchu a vyjádření jeho prezidenta Zdeňka Juračky k dobré kvalitě polských potravin a k výhodám jejich dovozu, za skandální.

V Británii prodávali hamburgery z koňského masa

16.01.2013 | Británií a Irskem otřásá potravinový skandál, do nějž jsou zapleteny i obchodní řetězce operující v Česku, uvedl zpravodajský server aktualne.cz podle informací agentury Reuters.

Ochutnejte jižní Tyrolsko

06.09.2012 | Šéfkuchař pražské restaurace Soave Jan Souček (mimo jiné bývalý kapitán českého národního juniorského kuchařského týmu a Juniorský kuchař roku 2008) představí ve spolupráci se zastoupením Jižního Tyrolska v ČR a eshopem s jihotyrolskými specialitami samedobroty.cz ve dnech 10. - 16. 9. 2012 jihotyrolské pokrmy připravené převážně z originálních surovin.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.