Články se štítkem: recepty

LEVNĚ, ALE HVĚZDNĚ! SVĚTOVÍ KUCHAŘI A JEJICH LOW COST RECEPTY

02.02.2023 | Kuchyně elity kulinární sféry není jen o drahých ingrediencích. I zdánlivě nudné suroviny mají svůj Olymp. A na ten jej posouvá nejen kreativita, ale i smysl pro propojení všech nuancí chutí. Nechte se inspirovat světovými špičkami a objevte jejich skrytý potenciál.

SILVESTR JE TADY! VÍTE, JAK SE DOSTALY NA STOLY JEDNOHUBKY?

31.01.2023 | Finger Food, který se dá volně přeložit jako jídlo mezi prsty, je jedno z mála jídle, které si můžete dovolit jíst rukama i na těch nejhonosnějších společenských akcích, aniž byste se provinili stravovací etiketě. Nespornou výhodou jednohubek je i skutečnost, že je díky jejich malé velikosti můžete ochutnat třeba všechny a v ideálním případě nevytvoříte ani žádný nepořádek.

LASKONKY S RUMOVÝM KRÉMEM A PEPŘEM PODLE MILUŠE MAKÓ

17.01.2023 | Veganská verze laskonek, na tomto receptu se naučíte, jak připravit veganský sníh, který můžete použít i na jiné druhy veganského cukroví.

DEJTE SI RÝŽI S KREVETAMI: TIP NA LEHKOU VEČEŘI

02.12.2022 | Víte, že když rýži uvaříte "al dente", snížíte její glykemický index, takže vás zasytí na delší dobu? Když k ní přihodíte pár skvělých krevet, rázem dostanete výživově vydatnou večeři, nebo oběd, po kterých vám nebude těžko.

KOMENTÁŘ ODBORNÍKA: PROČ SI FAZOLE MŮŽETE DÁT KDYKOLI?

01.12.2022 | Fazole jsou velmi oblíbenou ingrediencí veganských a vegetariánských pokrmů, jelikož jsou dokonalým zdroj rostlinných bílkovin. Díky obsahu bílkovin pomáhají budovat svalovou hmotu, a díky vysokému množství rozpustné i nerozpustné vlákniny jsou např. vhodnou přílohou pro „masožravce“, kteří naopak nezařazují do svého jídelníčku dostatečné množství zeleniny.

PŘITUHUJE? TATO JÍDLA MAJÍ TEPLO UKRYTÉ V SOBĚ + RECEPTY

27.10.2022 | Vyzrajte na chladné počasí a nechte se inspirovat naším menu, které prohřeje více než horká sprcha. Uvařili jsme totiž z potravin, které mají termický efekt. Užijte si je od snídaně až po sladkou tečku na konec.

5 KLASIK A JEJICH 5 ALTERNATIV, ANEB - MÁTE NA VÝBĚR!

27.09.2022 | Nutriční peklo, anebo jízda na lehčí vlně? Máte na výběr. Sečetli jsme a podtrhli kalorickou náročnost oblíbených pokrmů a přidali k tomu i alternativy, které nejenže obsahují více živin, ale stačí na jejich zpracování i méně času a energie…

VE JMÉNU JARA (A LÁSKY K JÍDLU): RECEPTY NA TENTO TÝDEN

23.05.2022 | Cítíte tu svěžest jarního vzduchu? Čerstvost, lehkost, spoustu bylinek a plných chutí? A co takhle to všechno vzít a přenést na talíř? S našimi recepty vám jaro nejen zavoní, ale i zachutná!

PEČEME CUP-CAKES KROK ZA KROKEM: PO TĚCHTO SE ZAPRÁŠÍ

17.05.2022 | Nadýchané těsto a jemný, akorát sladký, perfektně vyšlehaný a ochucený krém – spojení, jenž tvoří cupcake snů. Přestože propracovat se k uspokojivému výsledku kolikrát stojí hned několik pokusů, není z toho třeba dělat vědu. Vsaďte na ozkoušené krémy profesionálů a nechvátejte. Perfektní krém si žádá svůj čas.

ŠKODA HO JÍST JEN TAK: JAK VYUŽÍT JOGURT V KUCHYNI + RECEPTY

10.05.2022 | Vnímáte jogurt jen jako ideální přílohu k snídaňovému müsli nebo rychlou svačinku? Omyl, lahodný mléčný produkt můžete použít i k přípravě řady chutných jídel od polévek až po dezerty. Nechte se inspirovat našimi jarními tipy od šéfkuchařů.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.