11.05.2015 Jaroslav Panenka
Recept slovenské herečky, zpěvačky a dabérky Alžbety Bartošové.
Doba přípravy: 45 minut, na 4 porce
Ingredience: 4 vykostěné vepřové kotlety, 80 g sterilovaných žampionů, 4 plátky sýra, 350 g syrových brambor, 50 g paprikového bůčku, 30 g hladké mouky, 1 vejce, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 2 lžíce polotučného mléka, olej, pepř, sůl
Postup: Kotlety očistíme a naklepeme, osolíme, opepříme. Opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách a vložíme do pekáče. Na ně rovnoměrně poklademe plátky nakrájených žampiónů, plátky sýra a zapečeme v troubě. Připravíme si těsto na bramborák. K oloupaným, najemno nastrouhaným bramborám přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmažený bůček nakrájený na kostičky, mouku, pepř, mléko, utřený stroužek česneku a sůl. Vypracované těsto usmažíme na pánvi dozlatova, vytvoříme pláty, na jejichž jednu polovinu vždy položíme zapečené maso a druhou polovinou plátu ho přeložíme.
23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.
27.07.2015 | Kalamáry, krevety a slávky na talíři podle herečky a muzikálové hvězdy Markéty Procházkové.
21.07.2015 | Jak zpracovat úrodu višní v lahodný sladký pokrm podle herce Otakara Brouska mladšího?
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.