29.09.2022 Jana Čiháková
Bramborové krokety jsou klasika, která potěší. Nemusíte se omezovat ale jen na tento druh zeleniny. Brokolicové krokety vás překvapí svou výtečnou chutí a obsahují i méně kalorií.
20 dkg hrubé mouky Pernerka
40 dkg vařených studených brambor
20 až 25 dkg syrové brokolice
20 dkg hrubé mouky Pernerka
mouka na podsypávání podle potřeby
1 vejce
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
sůl podle chuti
olej na smažení podle potřeby
Ingredience na obalení:
1 vejce
6 lžic mléka
strouhanka podle potřeby
sůl podle chuti
19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.